Защо точно сегашния момент е избрал Румен Радев, за да

...
Защо точно сегашния момент е избрал Румен Радев, за да
Коментари Харесай

Жестът на Радев - защо точно сега?

Защо тъкмо настоящия миг е избрал Румен Радев, с цел да разгласи, че снема доверието си от държавното управление? Този въпрос си задават от през вчерашния ден в партия ГЕРБ и към този момент отговорите са единствено версии, излиза наяве от думите на шефката на парламентарната група Даниела Дариткова.

„ Това е въпросът – за какво тъкмо в този момент? За нас това е необяснимото – за какво избра тъкмо този миг президента. Това проучваме сега. Наистина може да се размишлява. От една страна вотът на съмнение не съумя, имаме задоволително парламентарно болшинство. Тоест няма условия за парламентарна рецесия и неподкрепа на кабинета ”, изясни тя.

„ Аз слушах анонси от изявлението на президента. Запознала съм се с главните му упреци и не мога да приема нито един от тях. Смятам, че е предумишлено търсене на политическа рецесия. А условия за такава не съществуват, тъй като държавното управление е устойчиво. Съвсем скоро го потвърди провалилият се избор на съмнение на Българска социалистическа партия “, съобщи в изявление за Нова телевизия Даниела Дариткова.

„ Днес мненията ще бъдат главно към Конституцията. Тя би трябвало да се познава и да се цитира неведнъж. Президентът въплъщава единството на нацията съгласно Конституцията. Според Член 1 цялата власт произтича от народа и никоя персона не може да присвоява упражняването на националния суверенитет ”, счита тя.

„ В рамките на три години ръководство на този кабинет в никакъв случай не сме усещали поддръжка от президента. Такава не е имало и за Народното събрание. Имаме 19 пъти несъгласие, наложено на законите. Факт е, че в последните шест месеца няма такова. Все отново, въпреки и не публично декларирано, неподкрепата на президента е била факт, което не ни  е пречило да осъществяваме нашата стратегия ”, сподели Дариткова.

 „ Нещата за България се развиват добре – ние сме на прага на встъпване в чакалнята на еврозоната. Нещо, което приказва за икономическа и финансова непоклатимост на страната. Ако всички партии имат консенсус, чака се президентът също да бъде замесен в тази концепция.  Би следвало той да бъде в поддръжка на това изпитание на България. Разтроена съм от некомпетентното му изявление – няма нищо, което е прокарано тихомълком. Има ясни договаряния с Европейската централна банка ”, безапелационна бе Дариткова.

„ Имаше основано известно напрежение, във връзка на едни оферти, които се обясни, че са по отношение на нужни промени в закона. Това завърши с едно решение на Народното събрание, което беше признато от съвсем всички парламентарни групи. Президентът би трябвало да се е срещнал с него ”, добави тя.

„ Ние разсъждаваме за какво тъкмо в този момент президентът насочи своето съмнение към държавното управление. Не знам кой ще е идващият. Правителството е излъчено от Народното събрание. Дали той е изрази съмнение към него или към българските жители, изразили поддръжка към това ръководещите партии.  Темата за доверието е доста сериозна. Президентската институция допуска, че би трябвало да заслужиш доверието на целия народ, освен на тези, които са те избрали. Това би увенчало един сполучлив президентски мандат. В случая виждаме ясно разграничение на позицията „ Който е с мен и ме последва, той пази честността, всички останали са нечестни ”. Тази част от изявлението на президента най-вече натъжи всички останали, които са подкрепили сегашното ръководство ”, счита Дариткова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР