Защо Продължаваме промяната“ са отказали да ни подкрепят, трябва да

...
Защо Продължаваме промяната“ са отказали да ни подкрепят, трябва да
Коментари Харесай

Христо Проданов: Ако не бъде съставено правителство сега, ще бъде още по-трудно при следващи избори

„ Защо „ Продължаваме промяната “ са отказали да ни поддържат, би трябвало да обяснят те, а ние ще разбираем на тях и на всички останали партии за какво е значимо да има държавно управление. Ако успеем да ги убедим, ще бъде добре, в случай че не – опцията е последващи избори “.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в ефира на БТВ.

Народният представител от левицата се опълчи на пакетирането на разнообразни видове обединения и изясни, че сега в Народното събрание се работи на плаващи болшинства. „ Това на практика не е стабилно за страната, само че в последна такива са групите в Народно събрание, това се случва. На базата на това, ние ще се опитаме посредством разговор и разсъдък да убедим останалите сътрудници, че е належащо да има държавно управление тъкмо в този миг “, сподели социалистът.

„ Ние не одобряваме третия мандат като мандат на мандатоносителя, в тази ситуация Българска социалистическа партия. Приемаме го като мандат на всички политически партии в Народното събрание за финален опит за сформиране на държавно управление преди изборите. Ще изложим на лидерската среща тези наши визии, ще предложим тематики, по които може да се беседва. И оттова нататък, в случай че има политическо единодушие и съгласие, имаме шансове за държавно управление, в случай че не – отиваме на избори “, съобщи Проданов и уточни, че съгласно Българска социалистическа партия най-добре е срещата да бъде обща, само че левицата може да се съобрази и с претенции за самостоятелни срещи.

„ Хвърлянето на обвинявания в този миг въобще не е вярно. Ние вършим това, което съгласно нас е допустимо. Кой различен, в случай че не водачите, би трябвало да вземат решение дали техните партии ще вземат участие, или не? “, добави той.
По думите на социалиста е явно, че нито една от партиите не е способна да сформира сама държавно управление, а концепцията на Българска социалистическа партия е без да предпоставя политиките и формата на едно вероятно държавно управление, да провежда среща, по време на която да се намерят национално значимите тематики, по които всички партии могат да бъдат обединени, като Проданов даде образец с приемането на бюджет за 2023 година и Плана за възобновяване и резистентност.

„ По най-бързия метод свикахме Националния съвет, в този момент по най-бързия метод ще организираме и тази лидерска среща. На нея ще стане ясно ще има ли късмет да се сформира държавно управление, или не. Нашата концепция е, в случай че се види, че няма такива шансове – да не се бавим и да върнем мандата “, уточни Проданов.
Според националният представител от левицата, в случай че не бъде формирано държавно управление в този момент, ще бъде още по-трудно да се образува такова след нови парламентарни избори, които ще са още по-близо до локалните избори. „ Всяка една от партиите си прави своите тяснопартийни сметки за локалните избори. Тогава ще бъде още по-трудно да се сформира национално държавно управление, което значи, че към този момент цялата 2023 година политическата рецесия продължава и няма да можем да приемем нищо по Плана за възобновяване и резистентност – и едно евро няма да влезе в България от тези пари, които са планувани за Плана. Всичко това са рискове, които не рефлектират директно върху партиите, те рефлектират върху българската стопанска система и върху благосъстоянието на българските жители “, заключи Проданов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР