Защо не бях в този автобус, да умра и аз.Това

...
Защо не бях в този автобус, да умра и аз.Това
Коментари Харесай

Собственикът на изгорелия автобус проговори, какво е имало в тубите

" Защо не бях в този рейс, да умра и аз ".

Това сподели притежателят на компанията " Беса Транс ", в чийто рейс изгоряха 45 души на автомагистрала " Стрима ", Беким Хаджиув изявление за Българска национална телевизия. По думите му автобусът е минал през сервиз преди да потегли от Турция и всичко е било в редовност.

Беким Хаджиу и неговото семейство постоянно се включвали в екскурзиите, които неговата компания провежда. Така било и този път. От Република Северна Македония потеглили четири рейса. На връщане от Турция притежателят на компанията и неговата брачна половинка пътували в рейса, който се движел първи. Децата им били в един от другите. На границата, на излизане от България, Беким Хаджиу схванал, че негов рейс е аварирал. " Казах им да ме пратят до мястото да видя с моите очи какво се е случило там ", разказа  Хаджиу.

Собственикът на компанията взел такси и се върнал назад. Останал на мястото на случая часове наред. Хаджиу не пожела да разяснява версиите за злополуката, тъй като към момента следствието продължава. Каза обаче, че три седмици преди случая рейсът е минал механически обзор. Допълнително преди всяко пътешестване всички транспортни средства минавали през сервиз.

" Преди да тръгнем за Турция им вършим сервиз, направляваме, пък даже когато стигнем в Истанбул и там вървим на сервиз да се управлява, транспортираме пасажери, да забележим каква е обстановката. Всичко беше наред и натам и когато бяхме на сервиза там. Когато има нещо ни споделят незабавно да го оправим ", разясни притежателят на " Беса Транс ".

Беким Хаджиу съобщи, че туби с незаконно импортирано гориво не е имало в рейса. Заради щателните инспекции на българските граници изключва и разновидността пасажер да е вкарал елементарно запалимо вещество.

" Има туби във всеки рейс, те са с вода, всеки рейс би трябвало да ги има за всеки случай. Това е аварийна вода ", посочи Беким Хаджиу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР