Защо на дадена възраст е по-трудно да се преборим с

...
Защо на дадена възраст е по-трудно да се преборим с
Коментари Харесай

Учени установиха възрастта, в която е по-трудно да отслабнем

Защо на дадена възраст е по-трудно да се преборим с непотребните килограми и коя е тя за мъжете и дамите? Че заседналият живот е нездравословен, знаем всички, само че английски диетолози от компанията Forza Supplements откриха съответни аргументи и моменти от живота ни, в които трупаме наднормено тегло.

Те са проучили здравословното положение и тежестта на повече от 1000 души на друга възраст и пол.

Оказало се, че дамите сред 35 и 40 години смъкват най-трудно непотребното тегло, написа detstrana.ru. При мъжете обаче е друго - те отслабват най-трудно на 40-45-годишна възраст.

Изследователите откриха и по кое време е пикът на увеличение на телесното тегло. При дамите той настава към 38-годишна възраст, а при мъжете - на 44 година

Анализирайки заниманията на интервюираните, диетолозите разкрили и аргументите за наднорменото тегло. При мъжете то нараства най-вече поради несъразмерната претовареност и отдаденост на кариерата - точно те не разрешават на мощния пол да се храни вярно и да се занимава със спорт.

При дамите повода най-често е раждането на дете - точно майчинството, по мнението на учените, води до струпване на непотребни килограми. Тъй като майката отделя по-малко време на себе си, защото цялото ѝ внимание е отдадено на детето.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР