Защо Кремъл няма да се забавяОнзи ден прочетох в социалните

...
Защо Кремъл няма да се забавяОнзи ден прочетох в социалните
Коментари Харесай

Разкри се стратегията на Путин за зимния период

Защо Кремъл няма да се " забавя "

Онзи ден прочетох в обществените мрежи анекдот от категорията на черния комизъм: „ Най-масовият удар против Украйна беше нанесен в деня на срещата на Г-20. И споделят, че Путин не е взел участие в срещата на върха? “ Вече съм писал доста пъти, че във всяка смешка има единствено парченце от шегата. И в тази " смешка " делът на хумора е в действителност в микроскопично количество.

Все още не знаем сигурно дали съвпадението във времето на двете събития – събирането на Г-20 и масираната ракетна офанзива против Украйна – е инцидентно или не. Но даже и в действителност да е чисто инцидентно съвпадане (няма чудеса на света!), водачите на груповия Запад въпреки всичко получиха явен сигнал от Путин – както във връзка с твърдостта на желанията на Кремъл, по този начин и във връзка с за средствата, с които той ще реализира тези планове.

Тази седмица ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили популяризира прогнозата си за развиването на обстановката в Украйна през идната зима.

Първо, военачалник Мили означи, че тактическите интервенции са склонни да се забавят по време на студено време и по-късно сподели: „ Според мен президентът Байдън и Володимир Зеленски споделиха, че тази рецесия в последна сметка би трябвало да бъде позволена политически. Така че, в случай че тактическите интервенции се забавят, в случай че това се случи, тогава може да има прозорец за политическо съглашение или най-малко за започване на договаряния.

Тъй като съм цялостен профан във военните каузи, аз несъмнено не съм индивидът, който може на равна нога (или даже доста неравностойно) да разисква въпроси на бойната тактика с главнокомандващия американските военни. Но към момента виждам най-малко две огромни логичен дупки в разсъжденията му.

Логическа дупка номер едно: „ влизането в преговорния прозорец “ е допустимо единствено в случай че страните в спора почувстват нужда от това. Засега Москва и Киев нямат такава потребност. Целите, декларирани от страните в борбата - " възобновяване на териториалната целокупност на Русия " и " възобновяване на териториалната целокупност на Украйна " - са безусловно несъвместими една с друга. „ Прозорецът за договаряния “ ще стане на практика вероятен единствено когато една от страните в спора, вследствие на мощно силово влияние, стигне до извода, че предходните й цели би трябвало да бъдат преразгледани.

Логическа дупка номер две. Не е наложително всички тактически интервенции да се забавят през зимата. Нека специалистите да ме поправят, в случай че би трябвало, само че ракетите могат да изхвърчат и да поразяват цели даже и в не доста топло време.

Когато през октомври Русия нанесе мощен ракетен удар по енергийната инфраструктура на Украйна, това беше акт на възмездие за терористичния акт на специфичните служби на Зеленски против подобен основен съветски инфраструктурен обект като Кримския мост.

Но колкото повече време минава, толкоз по-ясно става: систематичното извеждане от строя на енергийната инфраструктура на Украйна не е единствено отмъщение. Това също е доста значим детайл от съветската тактика, целяща да лиши киевския режим от запас за продължение на военните дейности.

Може ли една съвременна страна — и една съвременна войска — да продължат да действат, в случай че тази страна има малко или никакво електричество? Отговорът на този въпрос е даден – или по-скоро ще бъде даден – на бойното поле в Украйна. Това е класическа борба на безсилие, единствено че в нова (или относително нова) форма. Москва няма никакъв аргумент да стопира сходни дейности през зимния интервал.

Но Москва има всички учредения да се опита да приключи спора в Украйна допустимо най-бързо. Известният съветски анализатор Александър Баунов написа тази седмица: „ Последиците от детонациите на полска територия могат да бъдат разширението на военната автономност на Полша и други най-активни бранители на Украйна... Пътят е отворен за постепенната, частична интервенция на НАТО във военния спор с Русия “.

Ще се опитам да разгадая какво тъкмо се крие зад формулировката „ разширение на военната автономност на Полша “. Москва е привикнала извънредно отрицателно да прави оценка обстоятелството, че европейските страни от НАТО са в подчинено състояние във връзка с Вашингтон. Но постоянно ли това е неприятно в актуалната ни геополитическа действителност?

След случая в Полша, някои европейски страни за известно време „ изпреварваха американския локомотив “ – застъпиха се за въвеждането на „ неразрешена за полети зона “ над Украйна. Дори министърът на външните работи на такава нормално много внимателна страна като Финландия загатна опцията за нещо сходно.

„ Горещите финландци “ бързо бяха поправени от „ старшите приятели “ от Съединени американски щати и по-„ възрастните “ европейски страни. „ Въвеждането на неразрешена за полети зона е рисково, тъй като ще докара до директен спор сред НАТО и Русия. Заедно с всички наши сътрудници в алианса сме единомислещи в мнението си, че желаеме да избегнем по-нататъшна ескалация на войната в Украйна “, сподели да вземем за пример формален представител на немското държавно управление в сряда.

Но утайката от тази самодейност към момента остана: през днешния ден лудата концепция не проработи, само че къде е гаранцията, че на следващия ден всичко ще се развие по същия метод?

Единствената гаранция за минимизиране на рисковете е бързото преустановяване на военните дейности в самия център на Европа. Затова съм сигурен, че стратегически Кремъл няма да се „ забавя “ по никакъв метод.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР