Защо консерваторите искат да изгонят единствената чернокожа жена от Върховния съд на Северна Каролина? Ние ще ви дадем едно предположение.

...
Знаете ли коя е Анита Ърлс? Не? Е, нека те
Коментари Харесай

Знаете ли коя е Анита Ърлс? Не? Е, нека те образовам. Тя е съдия от Върховния съд на Северна Каролина, която е единствената чернокожа жена във Върховния съд на щата и само една от двамата демократи.

Във вторник беше разкрито, че много от нейните колеги републиканци във Върховния съд на Северна Каролина са опитвайки се да я изгони. Защо питаш? Тя каза на медиите истината, цитирайки, че в нейната съдебна зала съществуват расови пристрастия.

Прочетете повече

Ранните отзиви за Starfield като цяло са положителни, от леко разочарование до блестящи похвали

< p>8-те ненарушими правила на етикета на самообслужване

Само 1280 репродуктивни предци на човека някога са бродили по Земята, предполага генно изследване

Изглежда, че Starfield има големи проблеми с достъпността

< p>Руби Франке, популярна родителка в YouTube, арестувана за предполагаемо малтретиране на деца

Когато първоначално чух за тази история, първоначално си помислих: „Не може да е така? Тя трябваше да е направила нещо незаконно или неморално, нали?“ Не, тя просто изложи фактите. Но въпреки че почти всеки републиканец от Северна Каролина, който се вижда, я преследва, Ърлс не се е отказал.

Според The ​​News & Observer, Ърлс съди комисията във федералния съд, като твърди, че те не са което й позволява да упражнява правото си на свобода на словото съгласно Първата поправка.

В съдебния си иск тя твърди, че Комисията по съдебни стандарти я разследва от месеци и че са заплашвали с дисциплинарни действия за коментарите й относно расовото равенство и пристрастия в съдебната зала.

Още от The News & Observer:

В съдебните документи, публикувани във вторник, Ърлс каза: „Първата поправка ми дава и правото на всеки американец на свобода на словото и да извади на светло несъвършенствата и несправедливостта в нашите политически и съдебни системи. Вярвам, че общественото доверие в съдебната система се насърчава най-добре чрез честно разглеждане на фактите, а не чрез замитане на истината под килима или заглушаване на несъгласните...“

„Комисията по съдебни стандарти в Северна Каролина е надпартийна разследващ орган, състоящ се от членове, назначени от главния съдия, управителя, общото събрание и държавния адвокатски съвет“, каза тя. „Комисията е задължена по закон да разследва всички случаи на предполагаемо съдебно нарушение и не може да коментира висящи разследвания.“

Не само Ърлс отвръща на удара, но и групи за граждански права в Северна Каролина стоят зад нея също така.

В сряда Доун Благроув от Emanicpate NC заяви, че разследването на Ърлс е част от план за заглушаване на черните хора и подпомагане на републиканците, които правят закони, които улесняват обвиняването на протестиращите в тежки престъпления, според WRAL.

Да, не знам точните подробности за това какво е и какво не е позволено да прави един съдия от Върховния съд, но правосъдие, което просто посочва очевидното, звучи като нещо, което не трябва губят работата си за.

Още от The Root

Дизайнерът казва, че единственият начин да се поправи Cybertruck е да се бракува и да се започне отначало

Корабостроенето на Starfield изглежда Разочароващо изживяване

Екшън поредицата One Piece на Netflix доставя повече, отколкото разочарова

Това, че Тим Скот е 57-годишен ерген, според съобщенията плаши републиканските дарители

Ето кога всъщност можете да започнете да играете Starfield

Регистрирайте се за бюлетина на The Root. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР