Защо когато напишеш идиот (на английски език) в търсачката на

...
Защо когато напишеш идиот (на английски език) в търсачката на
Коментари Харесай

Защо като напишеш идиот в Google излиза снимката на Тръмп?

Защо когато напишеш " глупак " (на британски език) в търсачката на Гугъл, излизат фотоси на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп? На този въпрос трябваше да дава отговор основният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай – и то пред Конгреса.

Въпросът, естествено, беше заложен от Републиканската партия. Пичай изясни, че се прави параленост сред основни думи и потреблението им в немислим брой интернет страници, като в уравнението се включват трендове на търсене на тези думи – т.е. какъв брой постоянно се търси по дадена дума, какъв брой е известна в даден откъслек от време.
Пичай беше безапелационен, че няма метод чиновник на Гугъл да е направил по този начин, че да се манипулират резултатите от търсенето по основна дума. Конгресменът Ламар Смит обаче не се съгласи, а негов сътрудник – Стив Кинг, сподели на iPhone-а си собствен " злобен " колаж, на което Пичай отговори, че iPhone не е артикул на Гугъл, с цел да може компанията да го управлява по какъвто и да е метод. Стигна се до такава степен, че Кинг изиска профилите на чиновниците на Гугъл в обществените мрежи да бъдат следени, с цел да се видят политическите им пристрастия, с концепцията да стане ясно има ли неприрязън към Доналд Тръмп.
Изслушването беше необятно коментирано в Twitter, като един от потребителите иронизира, че конгресмените не са питали Пичай нито един път за какво Гугъл взе участие в разработка на военни дронове за американската войска, само че са задали 1 трилион въпроса за какво има " зли неща " в Гугъл, когато си напишат името.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР