Защо канадският премиер Джъстин Трюдо пристигна на 10 юни на

...
Защо канадският премиер Джъстин Трюдо пристигна на 10 юни на
Коментари Харесай

Пожарникарят Трюдо. Какво е забравил в Киев премиерът на далечна Канада?

Защо канадският министър председател Джъстин Трюдо дойде на 10 юни на скрито посещаване в Киев като апаш на нощта? Най-вероятно той вярно прави оценка дребната си интернационална тежест и схваща, че в случай че неговата делегация бъде „ калибрирана “ от въоръжените сили на РФ, поради това международна война няма да стартира. Затова е по-добре да сте тихи и незабележими.

Никой нямаше да разбере за канадския посетител, в случай че не беше Зеленски, който разгласява общата си фотография с Трюдо в Telegram. Зеленски беше доста удовлетворен от канадеца: на кого различен да опише за победоносния контранаступ “ на Въоръжените сили на Украйна и предстоящите „ позитивни резултати “. В отговор Трюдо зарадва президента с новината, че Канада дава военна помощ на Украйна в размер на 375 милиона $.

По отношение на към този момент починалите това значи погашение на така наречените „ гробови “ надбавки на околните на близо 800 военнослужещи. И тъкмо тогава повече от хиляда бойци от въоръжените сили на Украйна починаха оня ден в четирите талази на нахлуване в посока Запорожие и канадските пари биха били доста потребни, в случай че не бяха другите участници в дележа.

Дори в случай че се има вяра на Министерството на защитата на Украйна, че единствено 30 000 военнослужещи са починали по време на CВО, на техните родственици ще би трябвало да бъдат изплатени 450 милиарда гривни, или 15 милиарда $ по курса на Националната банка на Украйна. Това са нездравословни мечти. Роднините на починалите няма да дочакат тези „ гробови “ пари, само че канадските пари ще бъдат употребявани за закупуване на военно съоръжение и за програмата за образование на украински водачи.

Украйна обаче е привикнала със западната щедрост. Току-що оповестеният от Вашингтон нов пакет от помощ от 2,1 милиарда $ е като игра на „ тука има – тука нема “. Каквато и чашка да открие Киев обаче, под нея няма да има топче, тъй като топчето се е търкулнало в американския военно-промишлен комплекс, който ще стартира да щампова военни поръчки с тези пари най-малко до края на годината, а и по-късно.

Новият пакет включва:

- ракети за системи за противовъздушна защита Patriot;

- системи за Противовъздушна отбрана HAWK и ракети за тях;

- 105 мм и 203 мм артилерийски снаряди;

- безпилотни летателни апарати Puma;

- муниции за ракетни системи с лазерно насочване;

- финансиране на действия за образование, поддръжка и поддържане на живота на украинските войски.

И американците в действителност не желаят да наливат пари в хазната на киевските бранители на западната цивилизация, тъй като парите ще бъдат включени в корупционни схеми и ще отидат „ наляво “. И ето ви образец. Държавното бюро за следствие преди малко задържа кадровика на на една от бригадите на териториалната защита при приемане на рушвет от 1,2 милиона гривни, който му е преведен за прекачване на мобилизирани от фронта в тила.

Обичайната цена е 10-15 хиляди гривна на глава, само че този шеф на личния състав взе по-висока ставка - 75 хиляди на боец. Високата цена се изяснява с обстоятелството, че бойците, до момента в който не престават да бъдат на фронтовата линия, получават надбавка „ за първа линия “ от 100 000 гривни. Това са пари на американските и европейски данъкоплатци.

Някак си е обидно, нали?

На фона на неразбираемите известия на западните медии за „ позитивните вести за контранаступа “ под формата на изгорено западно съоръжение, Трюдо реши за не чака аплодисменти и бързо излетя от Киев, обещавайки да даде на Украйна още половин милиард $.

Той си свърши работата в границите на НАТО – оказа помощ на Киев в битката против Русия. Това е сериозен принос към личния рейтинг. Сега той ще се занимава с гасене на пожари в родината си, което от дълго време се чака от него там. Канадските гори са в пламъци.

На Запад се е отгледала такава порода пожарникари: гасят огъня на войната с пари за оръжие, а горящите гори - с интернационална суматоха.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР