Защо какаото е необходимо за вашето здраве? Тази вкусна напитка

...
Защо какаото е необходимо за вашето здраве? Тази вкусна напитка
Коментари Харесай

Защо трябва да пием какао, особено след навършване на 40?

Защо какаото е належащо за вашето здраве? Тази вкусна напитка е енергизираща и способна да защищава от вируси и инфекции. Какаото усъвършенства настроението и покачва виталния тонус.

Какаото съдържа субстанции, които усъвършенстват паметта и подтикват мозъка, както и възстановяват равнищата на холестерола в кръвта. Какаото е прието за водач в наличието на доста потребни микроелементи, а във връзка с количеството цинк, съдържащи се в него, няма равно.

Какаовите зърна съдържат протеини (12-15%), мазнини, въглехидрати (6-10%), витамини от група В, фибри и антиоксиданти. Последните изследвания демонстрират, че какаото има друго съединяване (кокохил), което подкрепя растежа и регенерацията на кожните кафези, лекува рани и предотвратява образуването на бръчки.

Също по този начин в какаото има и друго вещество - епикатехин, посредством което можете да предпазите тялото си от доста рискови болести като рак, диабет, инфаркт и инсулт.

Американски учени потвърдиха, че макар обстоятелството, че в какаото има повече калории, в сравнение с в чая и кафето, това не води до увеличение на телесното тегло. Дори с малко какао можете бързо да се наситите и вследствие на това да не преяждате. Ако желаете да отслабнете - пийте какао!

Препоръчва се заран да се пие какао. Естественият пигмент, съдържащ се в какаото - меланинът, всмуква топлинните лъчи и това ще ви помогне да предпазите кожата си от ултравиолетовите лъчи и да ви избави от слънчево изгаряне.

 какао

Ето една рецепта за топло какао, която ще ви изненада с усет и ще усъвършенства преимуществата на какаото доста пъти:

Какаото, канелата и карамфилът имат невероятни свойства, които оказват помощ в битката с микробите и понижават вероятността да се разболеете, изключително през тези месеци, когато върлуват епидемии. Какаото е мощен антиоксидант и е доста богато на магнезий и витамини. Това го прави извънредно потребно, изключително в случай че сте над 40 години - то просто ви е нужно! Канелата усъвършенства кръвообращението и понижава възпалението в тялото, а карамфилът има мощни антисептични и аналгетични свойства.

Съставки:

2 чаши мляко, в случай че употребявате бадемово мляко, усетът ще бъде по-богат, 1 и 1/2 супени лъжици какао, 1 чаена лъжичка канела, 1/2 чаени лъжички карамфил, 1 щипка сол, 1/4 чаена лъжичка стевия (по избор).

Приготвяне:

Поставете какаото, подправките, стевията и солта в бадемово мляко в тенджера и нагрейте на междинна топлота, до момента в който всичко се разтвори добре в млякото. Препоръчваме потреблението на дървена бъркалка, като се разбърква непрестанно, до момента в който сместа се нагрява. Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР