Защо избирателната активност на последните избори е рекордно ниска? Няколко

...
Защо избирателната активност на последните избори е рекордно ниска? Няколко
Коментари Харесай

Примери от последните избори - рекордно ниска избирателна активност сред ромите

Защо изборната интензивност на последните избори е рекордно ниска? Няколко образеца дават отговора, който към този момент се разясняваше още по изборите – че ромите всеобщо не са дали своят вот.

Справка на bTV демонстрира, че в секция 64 в столичния кварал „ Факултета ” интензивността е била единствено 5,5%! За съпоставяне, на 4 април интензивността е била 35%! В квартал „ Лозенец ” обаче, в секция 13 интензивността е била 51,6%! Съответно, на 4 април е била 53,9%.
 Борисов: Движение за права и свободи играе за партията на Слави, Радев раздели народа Борисов: Движение за права и свободи играе за партията на Слави, Радев раздели народа
Анализът ни демонстрира, че Движение за права и свободи напълно целеустремено е преливало гласове към " ИТН " в региони като Кърджали. Това съобщи Даниел Мит...

Подобна е картината и в Пловдив. В „ Столипиново ”, секция 162202024, интензивността е единствено 4,9% т.е. едвам 40 от имащите право да гласоподават по лист. За съпоставяне, на 4 април интензивността е 21%. В регион „ Център ”, секция 162201020, интензивността е като в „ Лозенец ” – 50,4% в този момент, 53,1% на 4 април.

Иначе в чужбина за „ ИТН ” са дали своят вот 52% от отишлите до някоя секция. В Плевен партията също печели рекордно – над 50%. За ГЕРБ над 70,23% са дали своят вот в Симитли – там кмет е известният Апостол Апостолов. За Българска социалистическа партия най-силно е ситуацията в община Болярово, малко под 55%.

Що се отнася до „ Демократична България ” (ДБ), там най-сериозна поддръжка има в кв. „ Лозенец ” – 48,8%. Като цяло Демократична България има най-голяма поддръжка в София. Движение за права и свободи взема 90% от гласовете от Турция, а в Джебел, секция 45, 100% от гласовете са за придвижването.

За „ Изправи се! Мутри вън! ” най-впечатляващо е представянето в село Манастирище, община Хайредин. 41,19% е поддръжката там – в селото има две секции, т.е. не е малко място.
 Окончателно: Ето кой влиза в 46-тия парламент след разбърквания по регионите Окончателно: Ето кой влиза в 46-тия парламент след разбърквания по регионите
Вече е дефинитивно ясно кои са депутатите в новия, 46-ти български парламент. Общо 28 души бяха определени да влязат в Народното събрание в два м...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР