Защо господин Гешев вижда корупция навсякъде другаде, но не и

...
Защо господин Гешев вижда корупция навсякъде другаде, но не и
Коментари Харесай

Президентът: Защо Гешев вижда корупция навсякъде, но не и в Министерски съвет

Защо господин Гешев вижда корупция на всички места другаде, само че не и в Министерски съвет, където се дефинира и харчи бюджет от първо лице. Тази голяма упоритост на основния прокурор да се пребори с корупцията не вижда очевадното. Думите са не президента Румен Радев, който насочи остри въпроси към ръководещите и към прокуратурата и загатна, че може би има акция да се преборват " неуместните ".
Прокуратурата бърза да развее СРС-тата в общественото пространство в нарушаване на закона, само че очевидно в нечий интерес, сподели още Радев във връзка оповестените диалозите муежду президента и ген. Цанко Стойков.
Проблемът не е просто в бруталната офанзива против президента. Проблемът е в метода на ръководство на страната, безапелационен бе Радев. В управлението, контрола и потреблението на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху правовата страна, и върху устоите на демокрацията, върху правата на елементарния жител. Тук ще би трябвало да се дава отговор на доста въпроси, счита още Радев. И насочи първия - знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в жестоко нарушаване на защона и в случай че е знаел, за какво е позволил закононарушението. Ако не е знаел, значи, че имаме за министър председател човек, който е некадърен да ръководи тези значими служби, отсече президентът имайки поради ДАНС, които осъществят подслушванията.
Румен Радев насочи и още неуместни въпорси, говорейки за връзките сред премиера и основния прокурор: " Покрай епичната битка с контрабандата министър председателят последователно си присвои правото всяка сряда да привиква основният прокурор и ръководителя на ДАНС. Покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неуместните? Само запитвам. Това са значими въпроси ".
Господин Гешев върви при премиера и по доста други мотиви, не спря с офанзивите си президентът. Въпросът е по какъв начин по този начин тези толкоз бдителни във връзка с президента служби проспаха водната рецесия, боклуците, публичните поръчки в нарушаване, срутва на комерсиалния указател, хакерските офанзиви в Национална агенция за приходите, хазарта. При състояние, че имат наличие в тези отраслови комисии, изброи останалите скандални тематики президентът. Радев попита още за какво Иван Гешев вижда корупция на всички места другаде, само че не и Министерски съвет. И добави, че чака от основния прокурор да обърне внимание на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на проверяващата публицистика, която дада мотиви за самосезиране.
Президентът разяснява и решението на кабинета от през днешния ден за въвеждане на машинно гласоподаване при идващите парламентарни избори. Радев подсети, че постоянно е упорствал за това и поредно е слагат този въпрос.
Държавният глава разяснява остро и тематиката с вноса и горенето на боклуци. По думите му в България необмислено се внасят боклуци без никакъв надзор. Радев още веднъж попита кой е виновен за това. Защо са го проспали служби, институции, виновни фактори, кой е имаш интерес. Заради замогване то на една шепа предприемачи, страдат всички останали българи. Това е безусловно неприемливо. Това е пробив в метода на ръководство на страната, безапелационен бе президентът. Ние би трябвало да горим нашите лични отпадъци, а не да вкараме извън. В никакъв случай. Ако ги горим, би трябвало да има всички нужни филтри и съоръжения по този начин, че да бъде безвредно, добави президентът.
Румен Радев изнесе лекция пред студентите от Лесотехническия университет, в която главен акцент бе екологията и ролята на страната ни в Зелената договорка на Европейски Съюз. След това обаче президентът отговори на голям брой въпроси на студенти и публицисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР