Защо е толкова специална камата на Тутанкамон, която според древните

...
Защо е толкова специална камата на Тутанкамон, която според древните
Коментари Харесай

Мистичният свят на Тутанкамон и археофизиката

Защо е толкоз специфична камата на Тутанкамон, която съгласно античните египтяни е по-ценна от злато? Как радар може да разкрие съществуването на скрити зали и коридори в гробницата на фараона? 

Мистичният свят на Тутанкамон и до през днешния ден разпалва въображението на откривателите и без значение от многото изявления и проучвания.

Древният свят ревностно пази своите секрети. Неговите мистерии разпалват въображението на модерните хора епохи по-късно. Човечеството е постигнало доста за изследването на тези загадки, а новите научни технологии през днешния ден могат да оказват помощ да бъдат разкрити до момента непробиваеми антични мистерии. Д-р Франческо Порчели демонстрира какво се случва, когато една до друга застанат две огромни научни сфери: археологията и физиката. Д-р Порчели води почитателите в Кайро, Луксор и Помпей, на странствуване през античната история благодарение на най-иновативните научни принадлежности. Дълбоко в гробницата на момчето-фараон Тутанхамун (Тутанкамон) и неговата мащеха, именитата Нефертити. 

Никола Кереков споделя в " Нашият ден " за идното събитие на Ratio:

" Древен Египет – с всичките си тайнства, истории, ритуали и комплицирани връзки сред хора и божества – постоянно е будел доста безредици. Това, което ще обсъдим на нашето събитие през днешния ден, е фактът, че ние към този момент разполагаме с доста високотехнологични принадлежности и способи, с които въпреки всичко бихме могли да извлечем повече достоверна информация от материалите, артефактите, старите здания... вместо да вършим догатки. 

Именно на това се е посветил нашият лектор д-р Франческо Порчели – един от пионерите в приложението на най-съвременните способи за разгадаване на исторически мистерии и за добиване на повече информация, повече подтекст от културното завещание. Тази нова сфера в науката той нарича  археофизика .

Най-интересният факт е, че в гробницата на Тутанкамон са открити две ками. Едната от тях е по-особена от всичко намирано от този интервал – тя е направена от желязо. И това едно хилядолетие преди развиването на металургията! С помощта на методите на археофизиката проф. Порчели и неговият екип потвърждават, че материалът, от който е направена камата, е с извънземен генезис. Той евентуално идва от астероид, паднал на земната повърхнина.

Мултидисциплинарният метод се оказва вярната тактика при метода към безусловно всеки теоретичен проблем . Приключи времето на лесните научни открития. Отделните науки към този момент стартират да се преплитат при решаването на една съответна мистерия или теоретичен проблем, изисква работата на серия експерти от така наречен " мултидисциплинарни " екипи и подходи. И това, което ще си приказваме през днешния ден за Египет, е единствено образец за това. "

Чуйте повече от звуковия файл.
Събитието ще се организира на британски. Начало – 20 часа, кино Кабана пред НДК, София.
Снимки – Ratio
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР