Защо денят започва така? Депутатите избраха нов шеф на енергийния регулатор

...
Защо денят започва така?
Депутатите избраха нов шеф на енергийния регулатор
Коментари Харесай

Ако таванът на пенсиите отпадне, очаквате ли осигуряване на реален доход?

Защо денят стартира по този начин?

Депутатите избраха нов началник на енергийния регулатор на среднощно съвещание - това е Станислав Тодоров. ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха в гласуването, а изборът на Тодоров към момента не е финален. Опозицията ще внесе тъжба в Конституционния съд, поради подозрения дали той отговоря на законовите условия да е началник на регулатора. На първо четене отпадат и таксите за детските градини. Ангажиментът е на ръководещите, а с бюджета за тази година се планува това да стане факт от април.

Групови изявленията за работа в Кипър - чакат мощен туристически сезон, а нямат чиновници за хотелите си. Търсят се над 6000 чиновници за всички длъжности, само че най-вече сервитьори, чистачки, миячи в заведения за хранене, готвачи и камериерки. Хиляди европейски жители, в това число българи, напуснаха бранша вследствие на дългото затваряне на хотелите по време на пандемията.

Според френското издание " Франс соар " изтъкнатият академик, нобелов лауреат и изобретател на ХИВ вируса - вирусологът проф. Люк Монтание, е умрял. Изданието се базира на един от най-верните му сътрудници доктор Жерар Гийом, съгласно който френският академик е умрял в американска болница в парижко предградие " в мир, заобиколен от децата си ". Други френски издания обаче означават, че новината няма публично удостоверение.

Сериозен допинг скандал се развихри на Олимпиадата в Пекин, освен това в много непредвиден спорт като фигурното пързаляне, оповестява " Корнер ". Международният олимпийски комитет отсрочи церемонията по награждаването след отборната конкуренция, която бе извоювана от Русия, а сребърният и бронзовият орден останаха за Съединени американски щати и Япония. Причина за анулацията на награждавването е позитивната допинг проба на съветската звезда Камила Валиева, която се трансформира в първата жена, изпълнила четворен скок.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: - -

А какво ще кажете за това?

Между първо и второ четене на проектобюджета на държавното публично обезпечаване в Народното събрание ГЕРБ ще предложат таванът на пенсиите да падне. Според някогашната обществена министърка Деница Сачева оставането на тавана на пенсиите ще докара до демотивация за обезпечаване на действителни приходи и подкопаване на доверието в осигурителната система. Отпадането на тавана на пенсиите беше подкрепено и от Хасан Адемов от Движение за права и свободи. Според него всички фондове в Национален осигурителен институт са на недостиг.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР