Защо българите не искат да се ваксинират - екип на

...
Защо българите не искат да се ваксинират - екип на
Коментари Харесай

Италиански журналисти проучват защо българите не искат да се ваксинират

Защо българите не желаят да се имунизират - екип на италианската телевизия " Sky tg 24 " дойде у нас, с цел да търси отговора.

Над 80% от популацията в Италия е имунизирано. Въпреки, че по време на първата вълна Италия се трансформира в един от най-острите образци за здравна злополука в Европа и света - през последните 7 дни там са умряли 5-ма души на 1 милион население. За съпоставяне в статистиката на България против тези 5-ма стоят 151 умряли на милион. На второ място в света сме по смъртност от заболяването след Румъния. Телевизионният екип изиска да се срещне и с нашия кореспондент Мая Димитрова.

Обиколили доста страни. И на никое място не било като у нас.

" Не и в Европа... Там хората се имунизират, а тук имунизираните са единствено 20 %. Въпросът е за какво ", пита Джорджа Де Бенети - кореспондент в " Sky tg 24 ".

Иска да чуе по какъв начин си го обясняваме ние и декларира, че това е много необичайно. Джорджа се пробва да бъде тактична. Разказва ни за Бергамо, за тишината на улиците, изпразнени от хора и връхлитащия тон на преминаващи коли за спешна помощ.

" Видях какво се случва там с очите си, приказвах със фамилиите на жертвите. Всички бяхме наранени от тази покруса. В моята страна хората в действителност се изплашиха от COVID-19. Осъзнаха, че това е огромен проблем, толкоз доста хора умряха. И имунизацията е единственото решение, с цел да продължим ", счита Джорджа Де Бенети.

Страхът от вируса не оставил място за съмнение в тяхното общество дали да се имунизират. Просто го създали.

" Болниците са цялостни, хората умират - това е ясно на всички. Но хората не се имунизират ", показва Джорджа Де Бенети.

Парадокс, който италианците не могат да осмислят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР