Защитниците на Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха отвод на

...
Защитниците на Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха отвод на
Коментари Харесай

ДЕЛОТО ИВАНЧЕВА: Защитата поиска отвод на прокурорите, съдът отказа

Защитниците на Десислава Иванчева и Биляна Петрова желаеха отказ на прокурорите по делото. Мотивите - редица нарушавания на разпоредбите и липса на безпристрастност в процеса.

Причина за настояването им стана скоростното прекъсване на Иванчева и Петрова да излязат от ареста. Съдът и прокуратурата обаче не се съгласиха нито, че разпоредбите са нарушени, нито, че държавното обвиняване е пристрастно.

Така в същия състав делото продължи всъщност, само че с леко забавяне. Оказа се, че управляващите са не запомнили да докарат от пандиза третият обвиняем Петко Дюлгеров. След като и той влезе в зала, делото стартира.

„ Адвокат съм от 1987 година, до момента подобен случай няма - това е първият. Може би хората са импресионисти и на база усещане могат да вземат решение, само че аз в университета съм учил, че трябват доказателства. Тук имаме петък в отвън работно време и без доказателства едно правосъдно решение, не знам с какви претекстове и по какъв начин е взето то”, разяснява юрист Емануил Йорданов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР