Защитникът на ТотнъмКристиан Ромеро разкри, че е бил на крачка

...
Защитникът на ТотнъмКристиан Ромеро разкри, че е бил на крачка
Коментари Харесай

Световен шампион с Аржентина обмислял да си прекрати кариерата още на 17 години

Защитникът на ТотнъмКристиан Ромеро разкри, че е бил на крачка от това да приключи футболната си кариера, когато е бил едвам 17-годишен. Проблеми, които е имал в родния си клуб Белграно, са го предиздвикали да обмисли тази опция, само че в последна сметка не го направил, като в този момент на 24 години може да се похвали, че играе в Премиър лийг и че завоюва международната купа с родната си Аржентина.

“Не играх добре в няколко мача и по-късно управлението сподели някои ужасни неща за мен. Беше толкоз тежък интервал. Бях толкоз млад и това беше първата ми година като професионален състезател. След това прекарах 18 месеца на пейката постоянно уединен, постоянно играейки за запасите ”, стартира описа си Ромеро пред “Скай Спортс ”.

Въпреки тази обстановка европейски тимове са проявявали интерес към него, само че клубът отказвал да се раздели с играча. “Казах на управлението: “Не желая да упражнявам повече. Ще се откажа от футбола. Ще правя някаква друга работа с татко ми или ще се занимавам с нещо друго ”. Всичко беше поради това, че пречеха на кариерата ми. Не упражнявах два-три дни, тъй като не бях в въодушевление за това. След това спортният шеф пристигна и ми сподели: ОК, можеш да си тръгнеш ”, продължава бранителят.

Години по-късно той играе в най-силното състезание в Европа и е титуляр за Аржентина, с която стана международен първенец. Ето за какво Ромеро поглежда с признателност към премеждията си в предишното “В последна сметка тези неща са скъпи, с цел да те създадат по-силен в главата. Ако не бях минал през това, щях да съм по-зле. Този интервал беше положителен за моето израстване. Сега той е добър спомен за мен. Да играя тук, в Премиър лийг, да бъда в тима на Аржентина и да спечелвам титли с него. Всичко това са неща, които идват от предишното ”, приключва той.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР