Защитникът на Левски Начо Монсалве заяви, че очаква с нетърпение

...
Защитникът на Левски Начо Монсалве заяви, че очаква с нетърпение
Коментари Харесай

Испанец в Левски сравни тима от Герена с Реал Мадрид

Защитникът на Левски Начо Монсалве съобщи, че чака с неспокойствие да се завърне на терена. Испанският централен бранител получи фрактура на две ребра след брутално влизане на вратаря на Ботев (Враца) Красимир Костов в мача за състезание на 13 март и от този момент се възвръща.

" Започнах в понеделник с главната група. Подготвях се съществено във фитнеса през първата седмица и трябваше да съм деликатен с натоварванията. Вече се завърнах към тренировките и съм доста благополучен да съм дружно с тима. Сега към този момент мисля за това по какъв начин да се върна в игра “, разяснява Монсалве пред клубната телевизия.

„ Това не е най-тежката травма в моята кариера. Преди две години имах контузия в коляното. Тази обаче беше по-различна, защото беше в региона на ребрата. Както споделих обаче, упражнявах крепко и в този момент виждам напред с мисъл да се завърна в игра. То обаче зависи от резултатите, които ще покаже скенерът. Първо би трябвало да мина прегледи, следват срещи с доктора, както всеки ден и следва да разберем “, добави той.

„ Радвам се, че играя за един от огромните клубове в България. Горд съм, че имам опцията да пазя тази фланелка. Ние би трябвало да изкачим Левски там, където заслужава да бъде – в първата тройка. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да подобрим нещата. “

„ Тук се разчита доста на физическите единоборства за разлика от Испания и Нидерландия, където съм играл. Но както към този момент споделих, аз съм част от един огромен клуб и би трябвало да го върнем там, където му е мястото “, добави бранителят.

„ Играх в Атлетико Мадрид 11 години и научих в действителност доста. Тренирал съм и имам минути и за първия тим. Мисля, че там построих основите на моята кариера. Имах доста положителни треньори и страхотни съотборници. Бях паралелно до доста огромни играчи и се стараех да изучавам от тях всеки ден. “

„ Футболът в Нидерландия несъмнено е друг спрямо този в Испания. В Испания се залага доста повече на техниката и тактиката. В Нидерландия играеш на огромни пространства и би трябвало да се учиш да се защитаваш в границите на тези огромни пространства. Много по-различно е спрямо Испания, само че това беше едно друго прекарване за мен, което ме научи на доста неща “, продължи футболистът на „ сините “.

„ Знаех, че Левски е огромен клуб с най-вече последователи в България, че има велика история. Преди да дойда тук, хората ми разказваха, че това е като Реал Мадрид в България. “

„ Трябва да спечелим против ЦСКА. Длъжни сме да печелим всеки мач. Загубихме две следващи срещи, само че постоянно би трябвало да гледаме напред и да мислим единствено за победа в идващите дуели. Този мач е по-различен, предстоят ни 90 минути и би трябвало да сме подготвени за тях. “

„ Със сигурност като подарък за рождения ми ден желая да победим ЦСКА и да се завърна на терена “, сподели още Монсалве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР