Защитникът на испанския Елче Карлос Клерк (30 г.) определено е

...
Защитникът на испанския Елче Карлос Клерк (30 г.) определено е
Коментари Харесай

Най-нещастният футболист от Топ 5 в Европа играе в Испания

Защитникът на испанския " Елче " Карлос Клерк (30 г.) несъмнено е най-нещастният футболист освен в Ла Лига, само че и измежду всичките останали четири огромни шампионати - британската Премиър лийг, немската Бундеслига, италианската Серия А и френската Лига 1.

Това е футболистът, който не познава успеха към този момент в 39 следващи мача (или съвсем 2 години). Вярно е, това не му се е случило единствено с един тим, само че е реалност, че съвсем цялостен постоянен сезон той е записвал най-вече равенства.

Последният цялостен триумф на Карлос Клерк е от 10 април 2021 година, когато тогавашният му отбор " Леванте " печели с 1:0 против " Ейбар ". При това бранителят дава асистенция за единствения гол.

След тази победа обаче в шестте му останали дуела от сезон 2020/21, както и в 19-те му през 2021/22 (отново за " Леванте " ) той не съумява да се зарадва на трите точки. Това го преследва и след прекосяването му през лятото на м. година в " Елче ", където към този момент 14 следващи дуела той няма победа. Всъщност тимът му не печели и другите 4 турнирни мача, в които Клерк не е играл.

И по този начин досега той има 15 равенства и 24 загуби след последната си победа. Като би трябвало да се означи, че е подобрил отрицателния връх в Ла Лига още през октомври 2022 година, когато му е 32-рият мач без триумф. Оттогава само " усъвършенства ".

Предишният собственик на това нежелано достижение бе Хайме Ромеро, който в 31 следващи мача нямаше победа в Ла Лига (от 2012 до 2017 г.) с тимовете на " Осасуна " и " Гранада ".

Все отново би трябвало да се означи, че Карлос Клерк се е насладил на една победа - с 3:0 над петодивизионния " Гуадалахара " във II кръг от шампионата за Купата на краля на Испания. Но в Ла Лига не му се получава... В неговия случай става въпрос и за малшанс, тъй като той пропуща поради наказване успеха с 2:0 над " Майорка " на 8 януари 2022 година, защото е натрупал картони. А при триумфа с 1:0 в гостуването против " Атлетико " (Мадрид) на 16 февруари същата година остава запаса. Както се случва и при 3:0 над " Елче " (25 февруари 2022 г.). Малко по-късно - през април и май, " Леванте " реализира пет победи, само че Клерк въобще не е в състава - поради контузия в коляното, а и по треньорска преценка, защото го упрекват, че симулира.

В случая с " Елче " обаче, както е видно, наличието на бранителя въобще не оказва въздействие върху това дали отборът ще завоюва или не. В момента единственият различен тим без победа в Топ 5 от шампионатите е " Кремонезе " в Серия А, който също е на дъното, само че с 8 точки. Докато " Елче " е единствено с 6.

За цялата си кариера досега Карлос Клерк въпреки всичко има 20 победи в 117 мача. Сега той има вяра, че 21-вата може да пристигна в съботното посещение против " Севиля ". В противоположен случай той ще закръгли тъжната си серия на 40 мача без победа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР