Защитникът на ХИК Юка Райтала има възражения за отстраняването си

...
Защитникът на ХИК Юка Райтала има възражения за отстраняването си
Коментари Харесай

Защтиник на ХИК: Изгонването ми беше съмнително

Защитникът на ХИК Юка Райтала има възражения за отстраняването си от игра във вчерашния дуел против Лудогорец в Лига Европа. Разградчани завоюваха с 2:0 и събраха седем точки, с които се намират на второ място в групата. Райтала получи първия си жълт картон в 55-ата минута, а в 93-ата му бе показан още един от естонския арбитър Кристо Тохвер, което означаваше, че би трябвало да напусне терена.

" Загубихме от по-добър тим. Имахме няколко сюжета в мача, които би трябвало да успеем да приключим на равнище Европа, а точно да отбележим голове. Тогава играта можеше да наподобява напълно друго ", сподели той, представен от един от най-популярните вестници в северната страна " Юле ".

" Мачът беше трети за нас за осем дни и когато вземете поради пътуването, това сигурно имаше малко въздействие. Във всеки мач излизаме да се любуваме на футбола. И може би заниманието свърши, а умората стартира да тежи най-после - най-малко при някои от момчетата. Все отново не бяхме изцяло свежи през цялото време. Видяхме доста неточности при подаванията и нямаше задоволително придвижване с цел да подпомогнем на играча с топката, който търси варианти да продължи ", показа Райтала.

" Не обичам да подлагам на критика съдията след мача, само че в този момент би трябвало да кажа като почтен човек, че считам и двата жълти картона за много съмнителни. Съдията твърди, че и в двата случая има фаулове, които са му подсказани от стаичката за ВАР. Аз персонално не го имам вяра, тъй като обстановките бяха неуместно лесни - изключително първата ", разяснява още бранителят.
 Лудогорец - ХИК 2:0 в мач от Лига Европа
Лудогорец подпечата визата си за европейска пролет! " Орлите " накълваха ХИК в Разград

Вижте детайлности

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР