Защитникът на Байерн (Мюнхен)Нусаир Мазрауи ще отсъства от терена поне

...
Защитникът на Байерн (Мюнхен)Нусаир Мазрауи ще отсъства от терена поне
Коментари Харесай

Защитник на Байерн e аут от терените за поне месец заради сърдечен проблем

Защитникът на Байерн (Мюнхен)Нусаир Мазрауи ще отсъства от терена най-малко 4-6 седмици. Причината са сърдечни затруднения, получени по време на почивката на футболиста след Световното състезание, поради прекарания от мароканеца COVID-19. 

Установено е, че Мазрауи има перикардит ( б.ред . - инфектиране на обвивката на сърцето) в резултат на инфекцията с ковид. През последните няколко дни на играча са били направени кръвни проучвания, след което е било решено, че мароканецът би трябвало да почива изцяло, като му бе предложено да резервира физическа неактивност. След края на интервала на отмора ще бъдат направени нови проби, с цел да се реши дали Мазрауи може да възобнови тренировки.

Според вестник “Билд ” в Байерн имат съмнения, че Нусаир Мазрауи изобщо не е трябвало да играе още веднъж на международното състезание откакто се е заразил инфекцията с Covid-19 в Катар. Мазрауи се завърна на полуфинала против Франция и устоя единствено 45 минути, след което изобщо не се появи в мача за бронзовите медали с Хърватия (1:2). Именно това може да е провокирало перикардит.

Заболяването на Мазрауи е ускорило прехвърлянето на Дейли Блинд. Мароканецът беше плануван като опция за позицията на ляв бек. Когато стана ясно, че той ще отсъства, виновните лица в Байерн са решили да не се бавят и да подпишат с нидерландския национал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР