Защитникът на Барселона Жерард Пике има смела идея да създаде

...
Защитникът на Барселона Жерард Пике има смела идея да създаде
Коментари Харесай

Жерард Пике ще прави революция и във футболните турнири

Защитникът на Барселона Жерард Пике има смела концепция да сътвори нов футболен шампионат за водещите европейски клубове, разкрива журналистът Адриас Албетс от Cadena SER. Както е известно, международният първенец към този момент работи интензивно в тенис средите, където посредством своята компания “Космос” съумя да спомага за смяната на формата на шампионата “Дейвис къп”, която ще влезе в деяние от януари 2020 година

Планът на Пике е грандовете на Европа да се съберат в неговата конкуренция, която да протича по сходна скица като новата на “Дейвис къп”. Там 18 национални отбора ще бъдат разграничени в шест групи от по 3. Победителите във всяка група и двата най-хубави втори състава ще не престават към етапа на директните елиминации.

През идната зима Пике ще навърши 33 години. Контрактът му с каталунците е до лятото на 2022 година Бранителят не крие даже упоритостта си един ден да стане президент на Барселона. Неговата компания е притежател на футболния клуб ФК Андора, който играе в испанската трета дивизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР