Защитените лица, както и техните близки, които са заплашени по

...
Защитените лица, както и техните близки, които са заплашени по
Коментари Харесай

Парламентът реши държавата да осигурява предварителна защита на защитени свидетели

Защитените лица, както и техните близки, които са застрашени по наказателни каузи, да получават неотложно предварителна отбрана. Тя ще се обезпечава за 30 дни и ще може да бъде удължавана с още толкоз преди лицата дефинитивно да бъдат включени в стратегия за отбрана. Това взеха решение депутатите с промени в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, заяви БНР.

С измененията ще се стигне до отпадане на персоналната физическа защита и цялостната смяна на самоличността като независими ограничения, които са потвърдили своята неефективност. Личната физическа защита е планувана
като краткотрайна мярка.

Възражение пристигна само от Българска социалистическа партия, тъй като част от измененията в закона, свързани с режима на обжалване на правосъдните актове, с които се приключва наказателно произвеждане, трансформират и Наказателно-процесуален кодекс. От ГЕРБ обаче не одобриха причините им.

Според вносителите от Министерски съвет, до момента в който чиновниците от Бюрото за отбрана при основния прокурор обезпечават предварителната протекция, ще има задоволително време за събиране на информация за това дали лицето да бъде
включено в Програмата за отбрана. С измененията ще се стигне до отпадане на „ персоналната физическа защита “ и „ цялостната смяна на самоличността “ като независими ограничения, които са потвърдили своята неефективност. Личната физическа защита е планувана като краткотрайна мярка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР