Защитаващият титлата си отбор на Сърбия е първият финалист на

...
Защитаващият титлата си отбор на Сърбия е първият финалист на
Коментари Харесай

Сърбия ще защитава титлата си на световното първенство по волейбол за жени

Защитаващият купата си тим на Сърбия е първият финалист на Световното състезание по волейбол за дами. Възпитаничките на италианския треньор Даниеле Сантарели победиха олимпийския първенец Съединени американски щати с 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23) в първия полуфинал в Гливице, Полша.

Сръбкините направиха серия от 6:1 точки, след която поведоха с 19:13 по пътя си към триумфа в първия гейм приключил 25:21. Втората част се разви по сходен метод и още веднъж поредност от 6:1 точки даде преднина на Сърбия от 21:16, след което те затвориха частта с 25:20. В третия гейм американките взеха седем следващи разигравания, с цел да поведат с 18:10 и по-късно да завоюват гейма с 25:17. Четвъртата част вървеше оспорвано до 19:19, след което сръбкините съумяха да затвърдят превъзходството си на терена и да затворят мача след 23:19.

Капитанката Тияна Бошкович беше най-хубава за победителките с 33 точки, а Бианка Буса добави 15. Капитанът на Съединени американски щати Келси Робинсън беше най-резултатна за тима с 18 точки.

На финала Сърбия чака спечелилия от дуела сред европейския отличник Италия и Бразилия. Мачът е довечера.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР