Защитата, осигурена от ваксината на AstraZeneka срещу коронавируса, не намалява

...
Защитата, осигурена от ваксината на AstraZeneka срещу коронавируса, не намалява
Коментари Харесай

AstraZeneka осигурява висока защита дори след по-дълъг интервал между двете дози

Защитата, обезпечена от имунизацията на AstraZeneka против ковид, не понижава даже в случай че интервалът сред слагането на първата и втората доза е бил по-дълъг, съобщи ДПА, базирайки се на английско проучване.

Имунният отговор е също толкоз мощен и в някои случаи по-добър с период от 45 седмици сред първата и втората доза в съпоставяне със общоприетия период, съгласно откриватели от Оксфордския университет, който създаде имунизацията взаимно с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneka.

" Това би трябвало да бъде успокояваща вест за страните с незадоволителни ресурси от имунизацията, които се тормозят от закъснение при обезпечаването на втора доза за населениието си ", сподели ръководителят на проучването Андрю Полард, и добави: " Има отличен отговор на втората доза даже след 10-месечно закъснение след слагането на първата ".

Изследването към момента не е рецензирано.

Авторите му също по този начин са проучили резултата на отбрана от използването на трета доза от имунизацията на AstraZeneka, сложена минимум шест месеца след първата. Изследователите са отчели доста по-силен имунен отговор и по-добра отбрана против разновидностите на вируса, които се популяризират сега.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР