Защитата на бившия командващ армията на Република Сръбска, Ратко Младич,

...
Защитата на бившия командващ армията на Република Сръбска, Ратко Младич,
Коментари Харесай

Защитата на Ратко Младич иска отлагане на присъдата му за военни престъпления

Защитата на някогашния командващ армията на Република Сръбска, Ратко Младич, по прякор „ касапинът на Босна “, който е наказан за военни закононарушения, изиска окончателната присъда да бъде отсрочена, до момента в който, както бранителите, по този начин и клиентът им, могат да участват персонално в правосъдната зала. Искането им се основава на това, че юристът на отбраната Драган Иветич се лекува в болница, заяви Евроактив.
„ При тези, отбраната на Ратко Младич с почитание желае Апелативния съд да спре чуването по присъдата и да я отсрочи, до момента в който и двамата бранители могат да участват персонално на процеса дружно с клиента “, съобщи бранителят Бранко Лукич.
 Адвокатът на Младич съобщи, че той е душевен неустойчив Адвокатът на Младич съобщи, че той е душевен неустойчив
Адвокатите на военоначалника на босненските сърби Ратко Младич споделиха пред Съда за военни закононарушения на Организация на обединените нации в Хага, че той е изложен...
Наказателният съд в Хага заяви, че произнасянето на окончателната присъда е планувано за 8 юни.
„ Веднага след определянето на датата на присъдата, Ратко Младич съобщи, че се опълчва на всевъзможен тип видеовръзка и упорства той да участва персонално в правосъдната зала, съпроводен от неговите бранители Бранко Лукич и Драган Иветич “, се споделя в настояването.
Младич бе наказан на пожизнен затвор през 2017 година за геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР