Засега температурите ще останат по-високи от обичайните за ноември, но

...
Засега температурите ще останат по-високи от обичайните за ноември, но
Коментари Харесай

Свърши хубавото време: Студ и сняг сковават България до дни ...

Засега температурите ще останат по-високи от нормалните за ноември, само че ни чака внезапно намаляване в края на тази и при започване на новата седмица.

Още при започване на интервала ще стартира нарастване на облачността, а след това през множеството дни до края на второто и през първата половина от третото десетдневие ще има забележителна облачност, предизвестява bTV.



Под въздействие на поредност от средиземноморски циклони, преминаващи през Балканите, из цялата страна ще има превалявания.

В четвъртък на повече места ще са в Южна България и планините. Температурите ще са към момента близки до климатичните правила и преваляванията ще са от дъжд, единствено в по-високите елементи на планините, над 1800-2000 м ще са от сняг.

В петък преваляванията краткотрайно ще спрат, а облачността ще се раздра. В събота още веднъж ще се заоблачи и ще стартират превалявания, които в неделя ще обзет цялата страна. Има нараснала възможност в доста региони да са обилни по количество.

От север ще нахлува леден въздух и през нощта против понеделник, със захлаждането, в Предбалкана и Северозападна България, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. Дневните температури на всички места ще се намалят и оптималните ще са под 10°. По-късно денем от запад преваляванията ще стопират.



Във вторник след краткотрайно скъсване, облачността още веднъж ще се усили и от запад ще стартират превалявания. В сряда и четвъртък още веднъж има нараснала възможност за конюнктура с превалявания на доста места в страната.

Впоследствие се чака къс интервал с релативно по-малка възможност за превалявания. Температурите ще са близки или по-високи от нормалните за края на ноември. През последните дни от месеца вероятността за превалявания още веднъж се покачва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР