Засега ще бъдат обновени 34 километра До 15-и май ще

...
Засега ще бъдат обновени 34 километра До 15-и май ще
Коментари Харесай

Доживяхме! АПИ стартира ремонт на Дюлинския проход

Засега ще бъдат актуализирани 34 километра

До 15-и май ще стартира ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е сред с. Старо Оряхово и с. Гюльовца, като сега се работи по довеждане докрай на процедурите, нужни за подписването на Протокол 2а за разкриване на строителна площадка и пускане на същинските действия на терен. За сектора има издадено позволение за градеж от 20 декември 2023 година

Предвижда се строително-монтажните действия да се правят без прекъсване на придвижването. При нужда от ограничение на трафика като обходен маршрут ще се употребява път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор Ахелой – Бургас.

Проектът планува цялостна реорганизация на сектора и ремонт на два моста над реките Двойница /при 13-и км/ и Бала /при 32-и км/. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Ремонтът ще се извършва от ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “, като цената на контракта е 83 999 097,97 лева с Данък добавена стойност.



Предвижда се до края на месец юни да стартира ремонтът и на правата от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км. Изпълнител на дейностите е ДЗЗД „ РАЗВИТИЕ 2018 “, а цената на контракта е 83 994 474,35 лева с Данък добавена стойност. За дейностите по правата следва издаване на Разрешение за градеж след правенето на сложен отчет за оценка на сходството с главните условия към градежите и механически надзор по част „ Конструктивна “. След това ще може да стартират дейностите на терен. При главния ремонт на пътя ще се обновят и 4 моста, които са над р. Бяла /при 37-и км/, над напоителен канал при 40-и км, над преливника на бент. „ Порой “ /42-и км/ и над р. Ахелой /при 45-и км/. Срокът за осъществяване на строителните работи е 540 календарни дни.



Средствата за обновяването на 65 км от път III-906 през Дюлинския проход се обезпечават от републиканския бюджет. Отсечката свързва областите Варна и Бургас и е различно за преминаващите през проходите „ Приморски “ /път I-9 Слънчев бряг – Обзор/ и „ Айтоски “ /път ІІІ-208 Дъскотна – Айтос/ сред двете области.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР