Засега Русия отговаря на въпроса кой е господарят вкъщи? (където

...
Засега Русия отговаря на въпроса кой е господарят вкъщи? (където
Коментари Харесай

Бедата дойде. Не знаем кой е господарят вкъщи

Засега Русия дава отговор на въпроса " кой е господарят у дома? " (където „ у дома “ се отнася до пространството на съветската цивилизация), съветското общество дава отговор на същия въпрос във връзка с фамилията. И от тези отговори ни става обезпокоително за бъдещето на нашия народ - ще съберем съветската земя дружно, само че ще запазим ли фамилията?

Не, последното изследване на ВЦИОМ не дава никакви ужасни числа за смяна в настройките към смисъла на фамилията като такова - въобще не става дума за това. То е „ за разпределението на функциите на половете в съветските фамилии “, т.е. разкрива същността на това, което в този момент разбираме под „ семейство “. И тук стартира заниманието.

Оказва се, че през последните две десетилетия претърпяхме гражданска война: в този момент не би трябвало да има глава в фамилията. Изобщо. Това е мнението на 68 на 100 от интервюираните, макар че през 2005 година по този начин са считали 35%. Съответно делът на тези, които считат, че глава на фамилията би трябвало да бъде най-възрастният мъж в него (а в случай че не е, тогава най-възрастната жена в семейството) е намалял от 38 на 100 на 18. Тоест публично е комплициран завършек на патриархата - въпреки всичко нали сякаш с него се борят феминистките? Не, в случай че сегашните трендове продължат, ще сложим завършек на фамилията като такова.

И това не е паника, макар че социолозите, несъмнено, показват всичко като натурален ход на напредъка:

„ Съвременното семейство има малко общо със фамилията от предишния век. Различава се освен неговият състав, размер и функционалности, само че и методът на живот на съпрузите, ролевите им упования в брака. Твърдата подчиненост на половете се заменя с модел за реализиране на сексуален консенсус: мъжете от ден на ден вземат участие в домашните грижи и възпитанието на децата, а дамите по-активно вземат участие в материалната сигурност и обществения живот. Наред с преразпределението на отговорностите на пола, концепциите за разпределението на властта в фамилията са също се трансформира. ”

Те имат свое име за всеки вид семейство: обичайното се назовава " патерналистичен модел ", а това без цар отпред - " консенсуално " (любимата дума на Горбачов). Вярно, има и „ прагматични “ и „ утилитарни “: това е, когато решенията се вземат от този, който е по-добре осведомен със обстановката, или този, който печели повече, само че и двата тези „ модела “ не са близки до руснаците: първият означи 7%, а вторият - четири. Така че всичко върви към обстоятелството, че " консенсусът " последователно ще се трансформира в нашия главен блян на фамилията. Тоест, той ще убие семейство - първо огромното, а по-късно дребното. Защото към този момент 78% от 18-24-годишните са за „ тъждество в фамилията “, т.е. младежите са създали своя избор.

Защо тогава да кипи, в случай че всичко към този момент е решено от неумолимия ход на историята? И въобще, за какво такива пещерни жители, като създателя на този текст, плашат хората с " отмирането на фамилията "? Нищо няма да почине: ще има ново, равноправно семейство - без принуждение, диктат, конкуренция и други неприличия. Всички ще се оправят - и децата също.

Но тези деца просто няма да съществуват, тъй като концепцията за равноправно семейство е наивна или глупава сама по себе си. Мъжът не е еднакъв на дамата - той не е нито по-добър, нито по-лош: той е друг. Семейство, в което няма старши, няма глава, няма мъжки и женски каузи, това не е семейство - това е акционерно сдружение, което ще се разпадне при първите проблеми. Оттук и големият брой разводи, тъй като хората основават семейство въз основа на изцяло неправилни хрумвания, че разликата сред мъж и жена е изтрита. И в случай че не се получи, добре, нищо, ще се разведат и ще опитат още веднъж, и по-късно още веднъж. Това не е просто антисемеен метод - това е метод, който води до заличаване на самата институция на фамилията, заменяйки я с краткотрайни бракове и съюзи, с " договорни връзки на двама равни сътрудници ".

Но какво да извършите, в случай че дамата към този момент не желае да се отхвърля от работа, да се „ върне у дома “, а създателят, откъснат от действителността, желае тъкмо това? Да, историята не може да се обърне - капитализмът изгони дамите от домовете им, с цел да работят. Но доста скоро (по исторически стандарти) тази най-равностойна, т.е. работеща, жена към този момент няма да е нужна на капитализма като работничка - и какво, той ще я върне ли назад в фамилията? Не! Той ще се нуждае от нея единствено като консуматор и самостоятелно, или може би с едно навито " за себе си " дете. Колкото повече консуматори, т.е. единици от „ семейства “ (този термин присмехулно значи към този момент не семейство, а просто всяка независимо живееща единица), толкоз по-изгодно е за капиталиста и неговата страна. Но руснаците избират своя път - за какво тогава ние би трябвало да следваме стъпките на тези, които към този момент са минали от равноправно семейство, първо към семейство с родител " номер едно " и " номер две ", а по-късно към култа към бездетност?

И какво би трябвало да се направи, с цел да не отидем в забвение? Да се каже, че старшият в фамилията не е обвързван с принуждение, диктат, употреба или оскърбление на дамите, а с отговорност, дълг и обич. На това би трябвало да се учат децата в учебно заведение, в културата и вкъщи (дори тази къща да е незавършена). Най-старшият в фамилията е не просто натурален, той е единственият вероятен метод за битие на фамилията. Не отменяме уважението към мнението на втората половина и, казано напряко, би трябвало да й се даде същинска власт в къщата, както се случва в съвсем всички обичайни общества. Да, руснаците не могат с магия да се върнат в огромното семейство (а имаме потребност от огромно семейство с три, четири, пет деца), само че в този момент би трябвало да създадем всичко, тъй че новите генерации да имат обикновено, вярно схващане за това какво е такова семейство. Иначе - без цар отпред, без най-старшия в фамилията - няма да има народ, няма да има Русия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР