Засега няма предвидени средства за разширяването на единствената пътна връзка

...
Засега няма предвидени средства за разширяването на единствената пътна връзка
Коментари Харесай

Няма пари за разширяването на пътната връзка на Стара Загора с магистрала Тракия

Засега няма планувани средства за разширението на единствената пътна връзка на Стара Загора с автомагистрала " Тракия ". Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в отговор на въпрос на депутата Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

Става въпрос за пътен сектор с дължина към 5 км, който се планува да стане с магистрален габарит. Той е единствената връзка сред Стара Загора и пътния възел на автомагистрала " Тракия " при километър 208.

Проект за това е разработван още през 2008 година Имало е и механически план, който към днешна дата към този момент не е настоящ, защото не отговоря на настоящата нормативната уредба, покачвания трафик и развиването на терените, ситуирани от двете страни на пътя, сподели арх.Комитова.

С оглед на осъществяването на огромни инфраструктурни планове с национално значение - автомагистралите " Хемус ", " Струма " и " Европа ", рационализация на някои други пътища като Видин- Ботевград, работата по тези обекти се прави в лимитирана финансова рамка.

Това не разрешава на Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ) да включи пътната връзка на Стара Загора с автомагистрала " Тракия " в капиталовата си стратегия, сподели районният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР