Засега не виждам възможност за изход от войната, защото досегашните

...
Засега не виждам възможност за изход от войната, защото досегашните
Коментари Харесай

Калфин: Засега не виждам изход от войната

Засега не виждам опция за излаз от войната, тъй като досегашните договаряния не доведоха до никакъв резултат. Няма по какъв начин да има мирни договаряния, до момента в който не престават военните дейности. Това сподели Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи за „ Още от деня “.

Днес стартира третият кръг договаряния сред Русия и Украйна. Според Калфин от съветска страна има по-ясно дефинирани претенции, само че няма по какъв начин да бъдат признати.

" Руските претенции са допълнени – Украйна да промени Конституцията си и да се ангажира, че няма да взе участие във военни блокове, плюс признаването на част от територията си за самостоятелни страни. И друго, което се видя в медиите, което не е публично декларирано, че Русия ще упорства функционалностите на президента Зеленски да бъдат лимитирани и да се назначи министър-председател, който да дава отговор на съветските показа “, обясни той.

Според Калфин тези претенции значат, че Русия има желание да отдели територии от Украйна, да я принуди публично да ги признае, да ликвидира военната си мощ и да постави държавно управление, което е чинно.

" Тези условия не са основа за договаряния. Това е задачата на съветския президент в края на войната. Той потвърди, че няма да се спре пред нищо, с цел да я завърши – ще унищожава цивилни обекти, жители, до момента в който не реализира своето. Това, което споделя Путин на Украйна е - „ Ако желаете да запазите малко от вашите жители, съгласете се в този момент и се предайте “, счита Калфин.

„ Това не са мирни договаряния “, беше безапелационен той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР