Засега не мога да кажа, че този процес няма да

...
Засега не мога да кажа, че този процес няма да
Коментари Харесай

Османи: Историята ще накаже хората, които пропускат шанса ни за евроинтеграцията

Засега не мога да кажа, че този развой няма да успее. Месец и половина в политиката е дълъг интервал, в който могат да се създадат огромни неща. Но най-после ще посочим тези, които ще пропилеят тази историческа опция и ще бъдат повода за всички последици, които тази страна ще има заради тази пропусната опция, сподели министърът на външните работи Буяр Османи във връзка упованията от срещата на върха на водачите на Европейския съюз за Западните Балкани, която ще се организира през декември.


В отговор на журналистически въпрос Османи сподели, че началото на договарянията е най-трудният развой и няма да спре да работи " до последната секунда ", тъй като " нямаме опция ". „ И по тази причина всеки, който мисли за хората, не би трябвало да стопира да има вяра и да се пробва да отвори този развой, който е безалтернативен за всички нас. Но от време на време се усещаме като Дон Кихот и се борим против всички несправедливости, които се пробват да попречат на страната “, сподели Османи, откакто показа пощенска марка по случай идния Министерски съвет на ОССЕ в Скопие.

На въпрос дали чака промени във вижданията на опозицията, Османи сподели, че държанието на опозицията е да мисли единствено за идващите избори и, както сподели той, „ до момента в който нашето бъдеще е застрашено, ние сме изцяло ангажирани с това кой ще бъде министъра и кой ще бъде министър-председател “. Историята ще накаже тези хора, които пропуснат и пропилеят този исторически късмет пред нас. Но ще се борим до дъно, с цел да успеем да създадем пробив, сподели шефът на дипломацията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР