Засега лекарите не са единодушни дали и колко коронавирусът оцелява

...
Засега лекарите не са единодушни дали и колко коронавирусът оцелява
Коментари Харесай

Как да се уверим, че няма коронавирус по доставените храни и колети

Засега лекарите не са единомислещи дали и какъв брой коронавирусът оцелява на повърхности. Например, съгласно центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати, коронавирусът не може да бъде предаден по този метод.

В New England Journal of Medicine обаче са оповестени доказателства, че той може да живее на картонени повърхности до 24 часа.

Във всеки случай в обстановка на световна пандемия е по-добре да се отбраните и да внимавате за колетите и даже питателните пакети, които куриерите доставят непосредствено до вратата.

Препоръки за това по какъв начин вярно да се постъпва с картонените опаковки и чанти даде старшият вицепрезидент на Amazon Джей Карни.

Той сподели, че тяхната компания постоянно се съветва с лекари, които дават препоръки по какъв начин да защитят клиентите при приемане на пратки. Засега има единствено два метода.

Дезинфекция

Експертите поучават да избършете с дезинфектант всички пакети, които получавате. Говорим за гелове и други течно-съдържащи алкохол течности. Избършете самия пакет и изхвърлете пакета или кутията, в която е бил доставен. За предпочитане отвън къщата.

След като извършите всички тези операции, не забравяйте да измиете добре ръцете си със сапун.

Изолация

Ако сте прекомерно обезпокоени и се страхувате да не се болестите, тогава можете да оставите колета на някое необитаемо място за известно време. Това може да бъде предверие или гараж.

Експертите настояват, че държането на пакета в изолираност за няколко часа (максимум 24) е задоволително, с цел да стане безвреден./ zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР