Засега е даден мандат на правителството. Четирима министри водят разговори.

...
Засега е даден мандат на правителството. Четирима министри водят разговори.
Коментари Харесай

Ген. К. Попов: Няма да играем на ЦСКА-Левски при придобиване на нов самолет

Засега е даден мандат на държавното управление. Четирима министри водят диалози. Ако се реши, че не може да си го позволим, ще преминем към различен. Няма да играем на лобита и ЦСКА-Левски в авиацията. Надявам се да имаме нов аероплан. Така шефът на вътрешната комисия Константин Попов отговори на въпрос, дали ще купим Ф-16.
В международен проект има дефицит на летци, техници, обслужващ личен състав. Има нужда от авиационни експерти. Една марка като Долна Митрополия би трябвало да се употребява и се излезе на пазара, да се печели, съобщи още той пред bTV, разяснявайки концепцията да се възвърне учебното заведение на Военновъздушни сили в Долна Митрополия.

Военновъздушни сили имат потребност от своята база.Това може да въздигне Военновъздушни сили. Даваме 2 милиарда за превъоръжаване и със напълно малко пари ще създадем нещо скъпо за България, безапелационен бе той.

Константин Попов разяснява и злополуката в небето на Македония: Пилотът не е бил в гражданската и военната авиация, само че има лиценз, че може да лети с този вид аероплан. Тези самолети нямат нужното съоръжение, едва ли има радар за заплахите. Пилотът е стопанин във въздуха и това е част от нашата просвета. Не може поради персонални съображения да се рискува живот, уточни генералът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР