Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум. За

...
Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум. За
Коментари Харесай

И преброяването на депутати против волята им не спаси кворума в парламента |

Заседанието на Народното събрание беше прекъснато поради липса на кворум. За разлика от сутринта, когатоот болшинство, в този момент депутатите под карантина и в болница, които се включваха по видеовръзка, не доближиха. В зала общо бяха открити 116 народни представители, като 7 от тях се записаха посредством видеоконференция. Необходимите за кворума са 121.

Поради тази причина председателстващият съвещанието Валери Симеонов го приключи с траурното изречение: “С голямо огорчение би трябвало да ви оповестя, че броя на присъстващите е 115. Закривам съвещанието ”.

Поименното броене беше поискано от депутата от Българска социалистическа партия Филип Попов преди гласуването на промени в Кодекса на труда. С едната смяна се вкарва ексклузивен труд от на 150 часа годишно, а с другата се преименува 24 май в празник на българската, а не на славянската, писменост.

“Моля да не бъда преброяван срещу волята си ”, сподели Попов откакто изиска инспекцията. “Първия човек, който изброявам е Филип Попов, който е тялом и духом тук. Всички ви виждаме, да не се отречете от себе си ”, побърза Валери Сименоов, до момента в който Попов се опитваше да излезе от залата.

В залата прозорливо не бяха влезнали депутатите от Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи предходната седмица оповестиха, че няма да вземат участие тази седмица в съвещанията, до момента в който не бъдат опровергани подозренията за народен представител под карантина, който е взел участие в съвещанията на Народното събрание предходната седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР