Заседанието на Народното събрание се превърна във фарс. От опозицията

...
Заседанието на Народното събрание се превърна във фарс. От опозицията
Коментари Харесай

Фарс: Минчев държи заложници от опозицията до 5:20 ч сутринта, 20 депутати обсъждат парите за службите

Заседанието на Народното събрание се трансформира във фарс. От опозицията близо 2 часа призоваваха ръководителя Никола Минчев да постави край при липса на кворум и дебатите за бюджета да продължат в 9:00 часа на постоянно съвещание през днешния ден. Той обаче се заинати, макар че в пленарната зала останаха единствено 30 души към 3:30 часа през нощта, дружно със стенографите.

От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи няколко пъти повториха, че по този метод не правят никаква работа, защото няма представители на Министерския съвет. Народните представители упрекнаха ръководещите, че желаят да ги изморят, да си тръгнат и Любомир Каримански от Има Такъв Народ да си прочете точките от проектобюджета, който сутринта единствено да бъде гласуван. Минчев не се трогна и разяснява, че неслучайно от 67 депутати - 66 от " Продължаваме промяната " са за първи път в Народното събрание, с цел да покажат новия ред. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов излезе на трибуната и предизвести сътрудниците си, че от опозицията са по-опитни и ще устоят на темпото.

Той добави, че до 7:00 часа сутринта физически ще бъдат разисквани към 2/3 от точките и още веднъж ще би трябвало да се дебатира. Бранимир Балачев от ГЕРБ-СДС пък добави, че ръководителят на Народното събрание би трябвало да намерения и за здравето на депутатите. Около 3:40 часа Росица Кирова се опита въпреки всичко да приказва за пътища и за тунели, само че дебатът беше протоколен.

Часове преди този момент опозицията изигра ръководещите и ги остави без кворум. Така на процедура нямаше по какъв начин да се гласоподава бюджетът и имаше опция да се вършат единствено диспути. Сред " героите " с изключение на Костадин Ангелов бяха още Росица Кирова, Деница Сачева, Десислава Танева и Николай Нанков от ГЕРБ-СДС, които философски устояха безкрайното съвещание. Започна спор за парите за тунелите, които даде обещание държавното управление, за земеделците, както и за ДАНС и за бюджета на Българска национална телевизия. В 3:15 часа от Движение за права и свободи започнаха да се майтапят и поканиха на чуване службите, защото така и така представителите им били будни.

Припомняме, че ръководителят на Народно събрание Никола Минчев беше упрекван в цензура на опозицията на вчерашното съвещание. Той подсети няколко пъти през нощта, че е решил да дава думата на сътрудниците си. Любомир Каримански пък се трансформира в мощния му коз. Ако народните представители от опозицията си бяха тръгнали, щяха да оставят сътрудника си от ръководещата коалиция да изчете без тяхно наличие текстове, без да могат да ги оспорят. Така Никола Минчев реши да остави съвещанието до 5:20 часа сутринта, с което евентуално може и да е счупил връх.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР