Заседанието беше планирано за понеделник, 9 октомври. По информация на

...
Заседанието беше планирано за понеделник, 9 октомври. По информация на
Коментари Харесай

Испанският КС срази надеждите на Каталуния за независимост

Заседанието беше планувано за понеделник, 9 октомври .

По информация на в. "Паис " решението е взето след подаване на иск от социалистическата партия на Каталуния, която се опълчва на отделянето от Испания.

В желае на каталунските социалисти се споделя, че вероятно едностранно оповестяване на независимостта на района от ръководещите ще наруши жестоко испанската Конституция и ще "унищожи правата на депутатите ", които се афишират срещу сходна стъпка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

След като испанския Конституционен съд одобри да прегледа желае на каталунските социалисти, решението за осъществяване на съвещанието в понеделник автоматизирано се обезсилва.

На 1 октомври в Каталуния беше създаден референдум за самостоятелност от Испания. Гласуваха 2,26 милиона от 5,31 милиона имащи право на глас каталунци. Около 90 на 100 от гласувалите се оповестиха в поддръжка на независимостта. Мадрид обаче счита всенародното допитване за нелегитимно и отхвърля да признае резултатите му.

Испанският министър-председател Мариано Рахой прикани по-рано денем премиера на Каталуния Карлес Пучдемон да се откаже от проектите за едностранно оповестяване на самостоятелност на самостоятелната област, "за да бъдат избегнати по-големи несгоди ".

Рахой сподели в изявление за испанската информационна организация ЕФЕ, че решението на каталунската рецесия е "бързо връщане към законността и заявление колкото се може по-скоро, че няма да има едностранно прокламиране на самостоятелност ".

Той изрази убеденост, че Испания ще се оправи със обстановката, и напомни, че страната е имала много комплицирани моменти в своята история, само че постоянно ги е преодолявала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР