Зърнопроизводителите се срещат с финансовия министър и министъра на земеделието,

...
Зърнопроизводителите се срещат с финансовия министър и министъра на земеделието,
Коментари Харесай

Тракторите влязоха в София: Земеделци и министри опитват да се разберат на среща

Зърнопроизводителите се срещат с финансовия министър и министъра на земеделието, както и с премиера Николай Денков. Рано сутринта те излязоха на митинг против анулацията на възбрана за импорт на украинско зърно и струпаха тежка техника на входа на София.

Снимка: bTV

Земеделският министър отиде при тях, само че беше посрещнат с освирквания и крясъци „ оставка “. Протестиращите изляха мляко и земеделска продукция в символ на неодобрение. 

„ Има един месец време и към този момент губим четири дни от този месец, в който би трябвало дружно да определим нашите претенции за количествата, които можем да допуснем и за тези, които не желаеме да позволяваме. Смятам,че всички сме естествени хора и може мда водим естествени диалози, с подвиквания и свиркания никакъв резултат няма да реализираме “, сподели земеделският министър Кирил Вътев.

Двете страни реализираха единодушие за провеждането на среща

„ Много добре си вършим причинно-следствената връзка. Мъчно ни е за Украйна, мъчително ни е, че умират деца, само че ни е мъчително и за нашите деца “, съобщи Венцислав Върбанов, ръководител на АЗПБ и някогашен министър на земеделието.

В опит за решение министър Вътев предложения протестиращите на среща в Министерския съвет.

Припомняме, че до този миг протестиращите са отказали две срещи в Министрески съвет

„ Това, което бъде показано като решение на проблемите и въпросите ще бъде гласувано на площада от тези хора “, сподели Радослав Христов - ръководител на Сдружение с нестопанска цел Тракийски съюз на зърнопроизводителите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР