Зърнопроизводителите са в протестна готовност първа степен. За това съобщи

...
Зърнопроизводителите са в протестна готовност първа степен. За това съобщи
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите в протестна готовност, искат спешна среща Денков и Габриел

Зърнопроизводителите са в протестна подготвеност първа степен. За това заяви ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов, след извършено съвещание на Управителния съвет на асоциацията. От там излязоха и с декларация, в която са посочени пет съществени претенции. 

Настоява се също за незабавна среща с министър-председателя на България акад. Николай Денков, министър-председателя в ротация Мария Габриел, управлението на Министерството на земеделието и храните и Министерството на финансите. НАЗ упорства и за чуване пред Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание.

" НАЗ чака адресирането на сериозните провокации и проблеми пред бранша от страна на ръководещите и намиране на ефикасни решения и поддръжка. НАЗ декларира безспорна и непоколебима подготвеност да пази бранш „ Зърнопроизводство “ и членовете си с всички разрешени от закона средства и подходи, включително шествия, митинги и блокади, както по места, по този начин и в столицата ", споделят още от асоциацията.

НАЗ акцентира също и тежката обстановка, в която се намира бранш „ Зърнопроизводство “ и нуждата от взимането на навременни ограничения за оцеляването му. Секторът от няколко години се намира в колапс, поради неподходящи стопански и климатични събития, като всяка последваща година рецесията в зърнопроизводството става все по-остра, показват от асоциацията и изброяват съществени сериозни условия. Сред тях преди всичко са последствията от войната в Украйна, следва огромният скок в себестойността на зърнените и маслодайни култури, дължащ се на непрекъснато повишаващите се индустриални разноски, високите рентни заплащания, многочислените екологични европейски условия. Зърнопроизводителите показват големия напън от налаганите условия по отношение на селското стопанство по линия на Зелената договорка, както и продажните цени на локалните и интернационалните пазари през последните години, които не покриват високата себестойност на продукцията. 

В края на предишния септември земеделските производители в цялата страна стачкуваха и повече от 40 значими пътни точки и гранични пунктове в България бяха блокирани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР