Зърнопроизводителите няма да протестират стана ясно след среща при премиера

...
Зърнопроизводителите няма да протестират стана ясно след среща при премиера
Коментари Харесай

Борисов се разбра и със зърнопроизводителите, няма да има...

Зърнопроизводителите няма да стачкуват стана ясно след среща при премиера Бойко Борисов. Новината бе обявена на брифинг в Министерски съвет. Припомняме ви, че на 26 март на изключително съвещание УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите взе решение на 3 април да бъдат блокирани пътищата в страната в символ на митинг против проектозакона за горивата.

От браншовата организация прецизираха, че с проектозакона на земеделците се вменяват неприложими условия и се постанова тежък финансов и бюрократичен режим на вписване. Зърнопроизводителите настояха посредством декларация до Народното събрание и държавното управление да бъдат изключени от обсега на Закона за горивата и заплашиха, че в случай че това не се случи, са подготвени да докарат тежките машини в София.

На 31 март след среща с министъра на земеделието Румен Порожанов и ръководителя на НСЗКБ, Управителният съвет на НАЗ реши да разпореди на юристите на земеделския бранш, взаимно с юристите на МЗХГ, да разработят оферти за промени на законопроекта за горивата, тъй че земеделските производители да не бъдат натоварвани с непотребни условия отвън съществуващата регулация по Наредба № Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства.

Днес ръководителят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводитлите Костадин Костадинов благодари на премиера и на министърът на земеделието и храните Румен Порожанов за разрешаването на този проблем. „ За момента той е решен “, добави той. По думите му се анулира и плануваният митинг, който щеше да се състои на 3 април. Министър Румен Порожанов особено благодари на ръководителя на комисията за битка със сивата стопанска система Емил Димитров, за неговото схващане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР