Заради зачестилите случаи на агресия, болниците във Варна и Благоевград

...
Заради зачестилите случаи на агресия, болниците във Варна и Благоевград
Коментари Харесай

Как борят агресията в лечебните заведения във Варна, Русе и Благоевград

Заради зачестилите случаи на експанзия, лечебните заведения във Варна и Благоевград са наели защита и са се оборудвали с паник бутони. В Русе са инсталирани камери.


ВАРНА

Около 200 пациенти на денонощие минават през Спешното поделение на болничното заведение „ Света Анна " във Варна. За сигурността на медиците има назначена защита. Спешното поделение разполага и с паник бутон, обвързван с полицията.

доктор Калоян Бакалов - шеф на Спешно поделение в болница „ Света Анна " - Варна: Ако екипът на Министерство на вътрешните работи дойде преди словесната експанзия да е прераснала във физическа експанзия, то нещата са под надзор. Но в случай че нещата ескалират доста бързо и няма време за реакция, паник бутонът по-скоро записва случая.
Доктор Бакалов счита, че наличието на служители на реда ще понижи до най-малко случаите на експанзия и на разпра с лекарите.

БЛАГОЕВГРАД

В незабавното приемно поделение на благоевградската болница са инсталирани камери за видеонаблюдение в шоковата зала и мястото където чакат околните на пациентите. Има и система за паник уведомяване при положение, че възникне случай с лекарите, както и защита, която следи за публичния ред. Преди година поради експанзия към лекарите беше сложена врата още на входа на отделението, която се отваря единствено от личния състав.
доктор Александър Вакашински - шеф на Спешно приемно поделение на МБАЛ-Благоевград: Така въпреки всичко сме ги дистанцирали, нали влизат придружители, само че да кажем, в случай че те са 5 индивида, ще влезе един, не е нужно всички да стоят вътре и да пречат на работата на сътрудниците.
От Спешното поделение споделиха, че в последно време тежки произшествия на принуждение против лекарите е сестрите тук не е имало. Спешно поделение на болница е най-натоварено в почивните дни, когато пациентите не могат да намерят персоналните си лекари и през нощта.

РУСЕ

В Спешното отделени на русенската университетска болница от дълго време са подхванали ограничения за сигурността, както на личния състав, по този начин и на пациентите. Защото и тук, както в страната, случаите на експанзия над лекари не са изключение. На охранителите се разчита освен да наблюдават за реда, само че и да спомагат на болните и техните родственици, когато прекрачат прага на болничното заведение. Има и видеоанаблюдение.

доктор Иван Стоянов - изп. шеф на УМБАЛ - Русе: Този бранш, целият, както и обособените кабинети, входовете са с видеонаблюдение. Записите се съхраняват към месец и при такива произшествия може да се види кой скандал по какъв начин е зародил, какви са дейностите на индивида, който е основал неуредици… От много време в болничното заведение има и директна телефонна линия с дежурния на Регионална дирекция на вътрешните работи.
В момента се построява и системата на паник-бутоните, които ще бъдат свързани с защитата и полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР