Заради войната в Украйна пощенски служители в Полша ще бъдат

...
Заради войната в Украйна пощенски служители в Полша ще бъдат
Коментари Харесай

Полша ще предлага военно обучение за пощенски служители заради войната в Украйна

Заради войната в Украйна пощенски чиновници в Полша ще бъдат обучавани от военни инструктори по какъв начин да боравят с оръжие, заяви през днешния ден за ДПА представител на " Почта Полска ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6366
По думите му съответното съглашение с полските Сили за териториална защита ще бъде подписано през август. В хода на образованието пощаджиите ще научат разпоредбите за сигурност при прилагане на оръжие и ще придобият " съществени умения за пукотевица ". Целта е да се подобрят отбранителните благоприятни условия на Полша, сподели за вестник " Дженник Газета Полска " представител на силите, един от петте типа въоръжени сили на Полша.  

Пощенската работа в Полша има към 70 хиляди души личен състав. Първата група, която ще премине военно образование, ще е от хиляда души. Участието е непринудено, а приключилите курса ще могат да бъдат признати в подразделенията на Силите за териториална защита.

Полша възнамерява да усили числеността на своите въоръжени сили, като неотдавна бе въведена доброволна военна работа.

Понастоящем полската войска е със 110 хиляди личен състав в добавка към 30 хиляди мъже и дами в силите за вътрешна сигурност. Плановете са професионалните бойци да станат 250 хиляди, а членовете на Силите за териториална защита - 50 хиляди, съобщи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР