Заради високите температури редица институции и фирми в България въведоха

...
Заради високите температури редица институции и фирми в България въведоха
Коментари Харесай

Фирми у нас с извънредно решение заради големите жеги

Заради високите температури редица институции и компании в България вкараха ново работно време за чиновниците си, предава Българска национална телевизия.

Край на работния ден в 14:00 ч., безвъзмездна минерална вода и по-чести почивки на хладно. Това е новият способ за работа на част от чиновниците в община Дупница.

" Може да отидем в офиса да се охладим, да постоим на климатика. В най-големите жеги – отмора, на първо място е здравето ", сподели Емилия Йовева, чиновник на " Паркинги и гаражи ".

" Щом температурите са над 30°, работното време на хората в общинските предприятия и тези, които работят на открито, като отдел " Паркинги и гаражи " или дружество " Чистота ", тяхното работно време се сменя. Ако температурата и преди 14:00 часа е висока, ги прибираме на сянка ", разяснява заместник-кметът на община Дупница Крум Милев.

Малко след 10:00 ч. температурата в Дупница трансферира 30°. Именно заради тази причина е почнала и 15-минутната отмора на чиновниците в общината.

Почивка в най-големите жеги получават и водачите на междуградските рейсове в област Благоевград.

" Температурите са високи, само че колите са ни съвършени, с доста прекрасен климатик, стараем се на хората да им е добре. В обедните часове от 13:00 ч. до 17:00 ч. си почиваме ", сподели Георги Костадинов, водач на рейс.

На основни места в градовете Петрич, Сандански и Благоевград, локалните управляващи са обезпечили и безвъзмездна студена вода за хората. В подготвеност са и повече медици от незабавна помощ, които да реагират на сигнали в най-топлите часове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР