Заради усложнената епидемична обстановка кардиологията на УМБАЛ Бургас от днес

...
Заради усложнената епидемична обстановка кардиологията на УМБАЛ Бургас от днес
Коментари Харесай

Кардиологията на УМБАЛ Бургас става ковид-отделение

Заради усложнената епидемиологична конюнктура кардиологията на УМБАЛ Бургас от през днешния ден краткотрайно стопира да приема пациенти, тъй като се трансформира в ковид-отделение. Това е разпоредено със заповед на РЗИ Бургас. Кардиологично болните ще бъдат насочвани към три други лечебни заведения, поддържащи такива отделения. Заповедта е изпратена до лечебните заведения и до екипите в колите за спешна помощ на Спешна здравна помощ.

За да се обезпечи лекуването на заболели с ковид-19, в УМБАЛ Бургас се разкриват още 33 кревати, защото досегашните 185 към този момент не са задоволителни. Целият лечебен корпус на болничното заведение към този момент е избран за лекуване на коронавирус. Реанимационните кревати остават 12.

От началото на пандемията до този миг УМБАЛ Бургас не спря активността на нито едно звено, което приема незабавни пациенти. Отделенията, които станаха коронавирус, продължиха активността си на други места, с двойни екипи и полагане на голямо количество ексклузивен труд от страна на лекари и сестри. Поддържането на двойни екипи обаче не е допустимо оттук-нататък, по тази причина общинският и регионален щаб взеха решение за краткотрайно ориентиране на нуждаещи се от банкет кардиологични пациенти към други лечебни заведения.

Работата на Отделението по кардиология в УМБАЛ Бургас ще бъде възобновена в първия вероятен за това миг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР