Заради тежка катастрофа край Кочериново, движението за Гърция по главен

...
Заради тежка катастрофа край Кочериново, движението за Гърция по главен
Коментари Харесай

Натоварен трафик и тежка катастрофа след затварянето на АМ Струма

Заради тежка злополука край Кочериново, придвижването за Гърция по основен път Е- 79 през където е пренасочен трафика след затварянето на част от автомагистрала " Струма ", беше в допълнение затруднено. При случай сред лек автомобил и рейс тази заран починаха жена и 16-годишно момиче. Подробности за злополуката и трафика по пътя за Гърция от Слави Илиев.

В петък в час пик най-сериозно се усеща затварянето на автомагистрала " Струма ". Вероятно сходно ще е ситуацията и в идващите два почивни дни.

Рано тази заран двама сръбски жители починаха при злополука в региона на Кочериново. Шофьорът на лекия автомобил със сръбска регистрация е в тежко положение.

Тежката злополука станала малко преди 8:00 часа сутринта. Шофьорът на лекия автомобил по неразбираеми аргументи навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в рейса, пътуващ от Благоевград за Сапарева баня. При удара няма потърпевши пасажери от рейса.

На място обаче починала жена от лекия автомобил, а по-късно в болничното заведение в Благоевград умряло и 16-годишно момиче. Заради злополуката придвижването по пътя за Гърция, от където е пренасочен трафика след затварянето на част от автомагистрала " Струма ", беше в допълнение затруднено.

След сигнал от Агенция „ Пътна инфраструктура " по предписание на прокуратурата, трасето от автомагистрала „ Струма ", наранено от пожара сред Дупница и Бобошево, е с стеснен достъп.

Георги Терзийски - ръководител на УС на АПИ: Ще се извършат спомагателните огледи, оценки, с цел да можем ние към този момент съответно да приказваме за периоди, положение на оборудването и опциите за неговото - възобновяване и стартирането в придвижването, отчасти и цялостно.
Заради интензивния трафик по основния път Е-79, откъдето минава целият трафик за Кулата след затварянето на част от автомагистрала „ Струма ", е основана специфична организация.
контрольор Ивайло Паунов, шеф група „ Контрол на пътното придвижване по основни пътища и автомагистрали ": Има ограничавания по Е-79 от 60 километра, 50 километра в обитаемоте места, забрани за изпреварване, както и табели указателни с жълт декор, които са за краткотрайната организация, на местата сме ги сложили, където считаме, че може да зародят обърквания.
Пътните служители на реда предизвестяват водачите да не употребяват спешната лента за придвижване, тъй като могат да зародят други тежки произшествия.

Дежурни екипи на Пътна полиция се грижат през днешния ден, на следващия ден и в неделя за регулирането на придвижването.

Напомняме да не се предоверявате на GPS навигацията, а да следвате табелите, защото има метаморфоза на придвижването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР