Заради своя стипчив и горчив вкус грейпфрутът не е обичан

...
Заради своя стипчив и горчив вкус грейпфрутът не е обичан
Коментари Харесай

Сок от грейпфрут – ползи и приложение

Заради своя тръпчив и горчив усет грейпфрутът не е обичан от всички плод. Други пък си падат точно по неговата характерна мъка и мирис. При всички положения обаче той е извънредно потребен и приемът му – изключително под формата на сок, има безчет изгоди за организма.

Подобрява метаболизма

Сокът от грейпфрут може да помогне с изгарянето на мазнините, защото работи по два значими за топенето на килограми метода – той форсира метаболизма и работи детоксикиращо. А също – потиска възприятието на апетит. Сокът подтиква храносмилането, покачва отделянето на стомашни сокове, както и подтиква мързеливите вътрешности и сполучливо се бори със запека. Едновременно с това сокът от грейпфрут съдържа минимално количество калории и доста невисок гликемичен показател.

Подпомага контрола на диабета

 Сок от грейпфрут

Сокът от грейпфрут е доста потребен за диабетици – освен поради ниското наличие на захар, само че и поради наличието на нарингенин в плода. Това вещество усъвършенства реакцията на организма към инсулина, като по този метод работи профилактично и лечебно при инсулинова устойчивост. Също понижава равнищата на кръвната захар, заради което подкрепя контрола на болестта и е отлично средство за попречване появяването на диабет вид ІІ.

Редуцира високия холестерол

Голямото наличие на пектин в сока от грейпфрут, както и съществуването на лимонин в него подкрепят намаляването на равнищата на неприятния холестерол. Достатъчно е да пиете по една чаша сок от грейпфрут дневно и напълно скоро холестеролът ще влезе в норма. Редовната му приложимост прочиства насъбраните плаки в кръвоносните съдове. Това работи профилактично против сърдечно-съдови болести, които са бичът на нашето съвремие.

Повишава имунитета

Сокът от грейпфрут е същинска витаминозна бомба – наличието на витамин С в него е доста огромно. Този витамин е от голямо значение за положителния имунитет. Повишеното му количество в сока защищава от грип, настинки, подкрепя по-бързото справяне с вирусни и бактериални инфекции. Също по този начин сокът укрепва кръвоносните съдове и работи като естествен антибиотик.

Не се предлага при приложимост на медикаменти

 Сок от грейпфрут и медикаменти

Малцина обаче знаят, че сокът от грейпфрут, както и самият грейпфрут могат да повлияят върху действието на избрани медикаменти. От една страна, те понижават успеваемостта им, въпреки това – взаимната приложимост може да докара до прекалено струпване на лекарствените субстанции и интоксикация. Особено рисково е постоянното пиянство на сок от грейпфрут, до момента в който приемате медикаменти за сърдечно-съдови болести, за психологични разстройства, контрацептиви, за надзор на алергии и астма, както и за стомашно-чревни болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР