Заради страха от болници и изместването на фокуса в посока

...
Заради страха от болници и изместването на фокуса в посока
Коментари Харесай

Проф. Виолета Йотова: От страх родители забавят лечението на децата си

Заради страха от лечебни заведения и изместването на фокуса в посока пандемия, заболели деца от време на време идват прекомерно късно при лекаря, с цел да бъдат избавени. Предразсъците, подправената информация, неправилните схващания и загубата на доверие в науката водят до такава степен, че родителите от време на време се намесват директно посредством забрани или единодушия за типове лекуване на техните деца, с което го забавят.

Лекарите и психолозите обаче вършат всички старания за превъзмогване на този вид опозиция, тъй като достъпът до вярното лекуване на децата е единствено през техните фамилии и техните родители. 

Това изясни пред Дарик радио проф. Виолета Йотова, която е началник на направление " Педиатрия " в УМБАЛ " Св. Марина " във Варна. Там се намира единственото поделение за интензивно лекуване на деца до 18-годишна възраст в цяла Североизточна България.

" Няма за какво в този момент да се обръщаме към отрицателни феномени от нашето всекидневие, нашето минало или от страха за бъдещето. Нека повярваме в бъдещето, дано да сме съпричастни, дано да сме благи един с различен, дано сме одухотворени, да даряваме, да знаем, че това, което даряваме, ще доближи до хората, които в действителност имат потребност от него. Нека се усещаме част от оздравяването на други човешки същества, " прикани проф. Виолета Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР