Заради силния вятър и снеговалежа почистването на Видин се усложнява,

...
Заради силния вятър и снеговалежа почистването на Видин се усложнява,
Коментари Харесай

18 см е снегът във Видин, почистването е затруднено

Заради мощния вятър и снеговалежа почистването на Видин се усложнява, заяви ръководителят на звено "Чистота " към община Видин Красимир Попов.
По думите му почистването на града е почнало още от 16 часа през вчерашния ден и продължаваме досега. Силен вятър, който непрекъснато подухва и затрупва това, което е почистено.
В момента почистването се прави от 4 машини и 2 фадроми и ще продължи, до момента в който вали, уточни Попов.
Около 17-18 см е снежната завивка към 10 часа на 26 февруари. Освен поради мощния вятър и минусовите температури, работата се затруднява и в резултат на неприятно паркираните коли по улиците. Затова общината приканва жителите да съблюдават разпоредбите за паркиране и да спомагат оптимално в създалата се затруднена зимна конюнктура. Днес продължава снегопочистването в кварталите, а след понижаване на трафика вечерта, снегорините още веднъж ще излязат на основните артерии.
В обитаемоте места на община Видин пътищата са проходими при зимни условия. Проблем има на пътя към село Въртоп, където са се образували преспи до 1 метър, само че сега техниката работи за пробиването им, допълват от общината. Кметовете на селищата поддържат непрекъсната връзка със снегопочистващите компании и се реагира навреме.
По информация на Областно пътно ръководство – Видин пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на региона са обработени и проходими при зимни условия. Според метеорологичната прогноза се чака снеговалежът да продължи до на следващия ден на обяд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР