Заради санкции по проекти, изпълнени в миналия кметски мандат, орязват

...
Заради санкции по проекти, изпълнени в миналия кметски мандат, орязват
Коментари Харесай

Режат над 1 млн. лв. от улични ремонти в Пловдив заради санк...

Заради наказания по планове, изпълнени в предишния кметски мандат, орязват над 1 млн. лева от Капиталовата стратегия, планувани за улични поправки. Това стана ясно след две решения на Общинския съвет. Парите ще бъдат взети от ул. „ Даме Груев “ и „ Кукленско шосе “, като с тях ще се покрият разноски по финансови корекции по европейски стратегии.

От ул. „ Даме Груев “, чието уголемение стартира скоро, се взимат 905 000 лева поради глобата за електронното таксуване, предоставено на „ Индра “ и неизпълнено, макар платените 20 млн. лева още през 2015 година – 2016 година Решението за заплащането на глобата по транспортния план беше взето с гласовете на 28 съветници, като останалите не го поддържаха.

Бурен спор се развихри в залата по време на разискването на точката. Йордан Иванов от Демократична България напомни, че поради предходния кмет Иван Тотев данъкоплатците заплащат наказания, а актуалният кмет Здравко Димитров заплаща с името си за осъществените закононарушения. „ Абсурдно е, че и до в този момент няма санкции за този, който е подписал документите “, добави Иванов.

Йордан Василев от Българска социалистическа партия заключи, че с 20 млн. лева на процедура сме платили скъпи часовници на спирките и подсети на кмета, че при започване на мандата е заречен проверка на предходното ръководство.

Още 150 000 лв. ще бъдат взети от ремонта на „ Кукленско шосе “ поради различен план. Той е поради непризнати разноски по построяването на две обществени услуги в Пловдив - Кризисен център за краткотрайно настаняване на дами, жертви на домашно принуждение, Център за краткотрайно настаняване на лица и фамилии. По време на разискванията общинският консултант Георги Величков се възмути, че при реализацията на плана е закупена стойка за колела за 1273 лева, като същата сега коства 100 лева без Данък добавена стойност, а за остарели стълбове със заменени крушки са дадени 27 000 лева „ Не би трябвало да вземаме парите от „ Кукленско шосе “, което сега е леш “, безапелационен беше Георги Величков.
Свързани вести НА ЖИВО Разискват 31 точки на общинската сесия, ще има ли фирма „ Екобус – Пловдив ” Сменят името на партията на Георги Титюков Обновяват постройката на община Пловдив с 450 000 лева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР