Заради разликата в позициите по отношение на Северна Македония между

...
Заради разликата в позициите по отношение на Северна Македония между
Коментари Харесай

Захариева недоволна: София се излага пред Скопие

Заради разликата в позициите във връзка с Северна Македония сред Министерството на външните работи и Министерския съвет България не наподобява съществено пред Скопие. Това мнение изрече след тайното чуване на външния министър Теодора Генчовска в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева.

" Когато Министерски съвет или съветниците на премиера приказва едно, което не е за първи път, а Външно министерство друго, няма по какъв начин България да наподобява съществено нито в очите на Северна Македония, нито в очите на нашите сътрудници. Външната политика би трябвало да е единна и е безусловно неприемливо външният министър да научава неща от медиите ", сподели някогашният външен министър от държавното управление на Борисов.

Имало разнообразни упоритости, само че Външно министерство съблюдава националната позиция
" Не наподобява като да имаме единна позиция по въпроса за РСМ, дори в противен случай. Националния консенсус, който е и надпартиен години наред бе реализиран, а сега е обезверен и разтърсен ", сериозна бе тя.

И акцентира - България изпуснала " златен късмет " да реализира прогрес по въпросите със Скопие по време на френското председателство, завършващо в края на юни, което било " доста уравновесено ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден външният министър Теодора Генчовска съобщи, че има търкания в кабинета по тематиката за Северна Македония, само че Министерство на външните работи работи в отбрана на националните ползи.
Няма да отстъпим от националния интерес по македонския въпрос, твърдят Политическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР