Заради проверка на евакуационните и оповестителни системи ще бъде ограничено

...
Заради проверка на евакуационните и оповестителни системи ще бъде ограничено
Коментари Харесай

Затварят през нощта едната тръба на тунела Ечемишка“

Заради инспекция на евакуационните и оповестителни системи ще бъде лимитирано придвижването на коли в тунела „ Ечемишка " в посока София, оповестиха от Агенцията „ Пътна инфраструктура " (АПИ).

От 22:00 през днешния ден до 6:00 ч. на 10 април ще се ограничи придвижването за всички транспортни средства в лявата тръба на тунела „ Ечемишка " на автомагистрала (АМ) „ Хемус " в посока София. Всички коли ще се пренасочват по обходен маршрут – от пътен възел „ Ботевград " (при 47-ми км) ще не престават по път II-17 и път I-1 и ще се връщат на автомагистрала „ Хемус " при пътна връзка „ Витинска река " (при 30-и км), оповестяват още от АПИ.

От пътната организация молят водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

На 1 април беше задействана противопожарната система в тунела " Ечемишка " на Автомагистрала " Хемус " заради повишение на концентрацията на изгорели газове от покачвания трафик през оборудването. Това докара до автоматизираното включване на гласовото известие в системата за уведомяване на водачите към 9:25 часа. Дежурният екип в контролния център на тунела незабавно е направил инспекция на всички системи за видеонаблюдение и е открито, че няма случай и гласовото уведомяване е спряно, оповестиха от пътната организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР